Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Υπάρχει όμορφη βιομηχανική πόλη; Στο Αμβούργο ΝΑΙ... Δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες!

Το Speicherstadt βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου και πρόκειται για την ωραιότερη «βιομηχανική συνοικία» στον κόσμο αλλά και μία από τις περιοχές με τις περισσότερες αποθήκες, εξ ου και η ονομασία του, που σε μια απλή μετάφραση από τα Γερμανικά σημαίνει «πόλη των αποθηκών»...Χτίστηκε κατά την περίοδο 1883 - 1927 ως μια ελεύθερη ζώνη μεταφοράς εμπορευμάτων, τότε που το λιμάνι του Αμβούργου ήταν η «πύλη του κόσμου», ενώ πλήθος αποθηκών τοποθετήθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, συνθέτοντας το μεγαλύτερο συνεχόμενο συγκρότημα με αποθήκες στον κόσμο!


Μπαχαρικά, καφέδες, τσάγια και χαλιά από όλο τον κόσμο βρίσκονται στις αποθήκες αλλά και πολλά βιομηχανικά κτίρια συνθέτουν αυτή την εντυπωσιακή συνοικία, ενώ ένα εξαιρετικής ομορφιάς δίκτυο καναλιών και γεφυρών δημιουργεί μια μοναδική εικόνα.


Όλα τα κτίρια διατηρούν το ίδιο αρχιτεκτονικό στιλ, με κόκκινα τούβλα και σκουρόχρωμες μεταλλικές δομές, σε μια προσπάθεια διατήρησης του παραδοσιακού χαρακτήρα της περιοχής, που κάνει τον επισκέπτη να νομίζει πως «πρωταγωνιστεί» σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Σέρλοκ Χολμς!


Αυτή την ατμόσφαιρα από το... παρελθόν συμπληρώνουν μπουτίκ, εστιατόρια και καφέ αλλά και ένα μικρό μουσείο που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να καταδείξει στους επισκέπτες την ιστορία της ωραιότερης «βιομηχανικής συνοικίας» στον κόσμο...perierga.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...