Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ανακαλύφθηκαν δύο νέες σελίδες του «Μικρού Πρίγκιπα»

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι ένα βιβλίο με εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, καθώς από το 1943 που εκδόθηκε μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει περισσότερα από 140 εκατομμύρια αντίτυπα.
Τώρα, μια νέα ανακάλυψη έρχεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στην ιστορία του Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί...


Σύμφωνα με το Associated Press, δύο νέες σελίδες βρέθηκαν στα χέρια ιδιώτη, με το χαρακτηριστικό υδατογράφημα και την γραφή του συγγραφέα, η αυθεντικότητα των οποίων είναι σίγουρη πέρα από κάθε αμφιβολία, σύμφωνα με τους ειδικούς που τις εξέτασαν.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχει ένα κείμενο που έχει συμπεριληφθεί σχεδόν αυτούσιο στο βιβλίο. Όμως το κείμενο στη δεύτερη είναι εντελώς καινούριο. Ο Μικρός Πρίγκιπας φτάνει στη Γη και το πρώτο πρόσωπο που συναντάει είναι ένας νέος χαρακτήρας, ο οποίος περιγράφεται ως «ο πρέσβης του ανθρώπινου πνεύματος». Ο «πρέσβης» είναι πολύ απασχολημένος και λέει ότι ψάχνει μάταια μια χαμένη λέξη με έξι γράμματα.

Σύμφωνα με τον Ολιβίερ Ντεβέρ, ειδικό μελετητή του Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί, αυτή η σελίδα αποδεικνύει την υποψία που συμμερίζονται πολλοί: ότι το βιβλίο φέρει το μήνυμα κατά του πολέμου. «Ήταν ένας ονειροπόλος, και αντιμετώπιζε τον πόλεμο με τα όνειρα. Η λέξη με τα έξι γράμματα που ψάχνει ο Πρέσβης αλλά δε μπορεί έχει ανθρωπιστικό νόημα. Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι η λέξη που δε μπορεί να βρει είναι η λέξη «guerre» (πόλεμος). Επειδή δεν την προφέρει, το νόημα είναι ακόμη πιο ισχυρό».

Οι σελίδες θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι, στις 16 Μαΐου και η εκτιμώμενή τους αξία είναι 50 – 60.000 ευρώ.

iefimerida.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...