Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Έκθεση Μεσαιωνικών εργαλείων βασανισμού στο Κάστρο του κόμη Δράκουλα

Έκθεση εργαλείων βασανισμού, που χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαιώνα, φιλοξενεί από την περασμένη Παρασκευή ως και τις 14 Οκτωβρίου το Κάστρο Μπραν του θρυλικού κόμη Δράκουλα, στη Ρουμανία...

Μεταξύ των εργαλείων βασανισμού που διεγείρουν την περιέργεια του επισκέπτη είναι η σιδηρά παρθένος (iron maiden), ένα σιδερένιο κουβούκλιο, το εσωτερικό του οποίου καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα, που σκοπό έχουν να βασανίσουν όποιον καταλήξει εκεί. Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος, αλλά αποφεύγουν να τραυματίσουν κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, προκειμένου το θύμα να αιμορραγεί και να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ένα ακόμη εντυπωσιακό και ανατριχιαστικό έκθεμα είναι και η καρέκλα του Ιούδα, ένα κάθισμα σαν πυραμίδα, όπου το θύμα καθόταν πάνω, έτσι ώστε η κορυφή της πυραμίδας να μπαίνει σε κάποια οπή και δενόταν με σχοινιά η βαρίδια τα οποία σιγά-σιγά τραβούσαν προς τα κάτω το θύμα.
Στα εκθέματα περιλαμβάνονται επίσης, η γνωστή κλίνη του Προκρούστη, καθώς και μάσκες ντροπής, χειροπέδες, δρεπάνια, αλυσίδες και σιδερένιες ζώνες παρθενίας
Συνολικά εκτίθενται 53 εργαλεία βασανισμού, που αποτελούν τμήμα ιδιωτικών συλλογών από την Ιταλία και την Ισπανία, ενω η είσοδος στην έκθεση απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών.

1. H Σιδηρά Παρθένος


2. Η πυραμίδα του Ιουδα


3. Κρεβάτι του Προκρούστη


4. Μάσκα Ντροπής


5. Ζώνη αγνότητας


iefimerida.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...