Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Η Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας

Η παλιά πόλη της Βαρσοβίας βρίσκεται μεταξύ των οδών Wybrzeże Gdańskie (στης όχθες του ποταμού Vistula), Grodzka, Mostowa, Podwale και του βασιλικού κάστρου, πρώην επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας. 


Η καρδιά της περιοχής είναι η πλατεία της παλιάς πόλης (Rynek Starego Miasta) που είναι γεμάτη με restaurant, καφέ και μαγαζιά. Τα κτίρια των παρακείμενων οδών έχουν μεσαιωνική αρχιτεκτονική ενώ ξεχωρίζουν επίσης τα τείχη της πόλης, το εξωτερικό οχυρό (Barbican) και ο καθεδρικός του Αγ. Ιωάννη.


Παλιά Πόλη: Η Στήλη του βασιλιά Ζίγκμουντ και το Παλάτι

Η περιοχή δεν είναι και τόσο παλιά όσο προσδίδει ο τίτλος της, καθώς ουσιαστικά ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ανακατασκευάστηκε ολικός τα επόμενα χρόνια και μάλιστα πλέον βρίσκεται στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς ως ένα 'σημαντικό παράδειγμα μιας σχεδόν ολόκληρης αναδημιουργίας'.

Ρίνεκ. Η κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης

Ένας ευχάριστος τρόπος να εξερευνήσετε την παλιά πόλη είναι να χρησιμοποιήσετε τα droshky (παραδοσιακές άμαξες).taxidologio.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...