Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ροβανιέμι: Tο χωριό του Αϊ Βασίλη! (Βίντεο)

Αν έχετε παιδιά ή ακόμα και οι ίδιοι επιμένετε πεισματικά πως κάθε χρόνο ο παχουλός ʼγιος απογειώνεται με το έλκηθρό του από το βορρά της Φινλανδίας, με σκοπό να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες σας, τότε το Ροβανιέμι θα σας ενθουσιάσει. Εκεί κατοικεί ο Aϊ-Βασίλης...


Ξεκινά το ταξίδι με το έλκηθρό του για να μοιράσει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Ή, τέλος πάντων, κάπως έτσι το θέλει ο φινλανδικός τουριστικός οργανισμός…

Μακριά, στη χιονισμένη Λαπωνία, υπάρχει μια πόλη που κάθε Χριστούγεννα μας θυμίζει περισσότερο από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο ότι υπάρχει μαγεία. Με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος στο Ροβανιέμι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες παγώνουν. Τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς του Αϊ Βασίλη για να ετοιμάσει άψογα το μεγάλο του ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο.



Όλες τις υπόλοιπες εποχές, παραμένει μια φυσιολογική πόλη. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί δουλεύουν σκληρά και οι επισκέπτες μοιράζουν το χρόνο τους στα διάφορα αξιοθέατά της. Η οικονομία στηρίζεται στη βιομηχανία, στο εμπόριο ξυλείας και γούνας.



Κατοικείται από 36.000 φιλικότατους κατοίκους και η πόλη τους δημιουργήθηκε μόλις τον προηγούμενο αιώνα στη συμβολή των ποταμών Qunajoki και Kemojoki. Είναι πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Λαπωνίας και διαθέτει πανεπιστήμιο, πολυτεχνείο και πολιτιστικούς χώρους με πλουσιότατο πρόγραμμα. Στην είσοδο της Λαπωνίας, ελάχιστα νοτιότερα από τον αρκτικό κύκλο, διατηρούνται κάποιες από τις παραδόσεις των περίεργων αυτών ανθρώπων του χιονιού.



Tο Pοβανιέμι διαθέτει καταστήματα με σουβενίρ, εστιατόρια, καφετερίες και το… γραφείο του Aϊ-Βασίλη που έχει συγκεκριμένες ώρες κοινού.

Την περίοδο των Χριστουγέννων κάντε το χατίρι στους μικρούς σας φίλους και πληρώστε τα 20 ευρώ του εισιτηρίου για την είσοδο -αν είστε ενήλικας- και 15 ευρώ για κάθε παιδί. Το πάρκο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα βόρεια του Ροβανιέμι και είναι πολύ εύκολο να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο νούμερο 8.



Ανεξαρτήτως ηλικίας, μην ξεχάσετε φεύγοντας να ρίξετε το γράμμα σας στο ταχυδρομείο του ʼγιου Βασίλη. Ζητήστε ό,τι σας κάνει κέφι, κατά προτίμηση στα αγγλικά. Μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στα μαγαζιά αλλά εμείς για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με παγοθραυστικό.

Μεταφορά στον Βοθνιακό κόλπο, όπου θα κάνετε με παγοθραυστικό, μια τρίωρη κρουαζιέρα ενώ οι τολμηροί θα κάνουν και αρκτικό κολύμπι με ειδικές στολές.



Σας προτείνουμε μια εκδρομή στην κοντινή Ράνουα, με το μοναδικό στον κόσμο Αρκτικό ζωολογικό κήπο. Θα δείτε Λύγκες, λύκους, ταράνδους, πολικές αρκούδες, λευκές κουκουβάγιες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά είδη της πανίδας της Αρκτικής.

Ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην παγωμένη Φινλανδία με τους πρόσχαρους και φιλόξενους κατοίκους - τη χώρα με τις 177.888 λίμνες και τα 179.584 νησιά, είναι όνειρο ζωής, για μεγάλους και μικρούς. Χιονισμένες εκτάσεις και ζεστά ξενοδοχεία, κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια στο δάσος, οι επιβλητικοί αλλά φιλικοί - τάρανδοι, βόλτες με έλκηθρα που σέρνουν τα σκυλιά-σύντροφοι των Φινλανδών, ο περίφημος Αρκτικός κύκλος και το παραμυθένιο χωριό του ʼγιου Βασίλη…


flashnews.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...