Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Το Πέτρινο Δάσος της Ρωσίας

Ένα από τα πιο όμορφα φυσικά θαύματα της Ρωσίας είναι το Πέτρινο Δάσος (Lena’s Stone Forest), το οποίο είναι και ένα από τα πιο απρόσιτα τουριστικά αξιοθέατα. Γνωστό και ως Lena’s Stone Pillars, αυτός ο περίεργος και φοβερός σχηματισμός πετρωμάτων δεν είναι όμορφος μόνο για την εμφάνιση του, αλλά κρατάει μέσα του κρυμμένα μυστικά, όπως οργανικά υλικά. Τα απολιθώματα από διάφορους οργανισμούς που χρονολογούνται από την Κάμβριο εποχή θα μπορούσαν να παρέχουν ανεκτίμητες πληροφορίες για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη Γη.

Το Lena’s Stone Forest προσφέρει στους τουρίστες μια μοναδική θέα. Τα κολοσσιαία πέτρινα αγάλματα υψώνονται από το έδαφος σκίζοντας τους ουρανούς, σαν γίγαντες παγωμένοι στον χρόνο. Αυτοί οι τεράστιοι βράχοι απλώνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα κατα μήκος της όχθης του ποταμού.
Δυστυχώς το να φθάσει κάποιος εκεί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αφού βρίσκεται σε ένα μέρος της Σιβηρίας που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί ο πολιτισμός. Συγκεκριμένα θα σας πάρει κατά προσέγγιση τέσσερις ημέρες για να φθάσετε εκεί από τη Μόσχα.





πηγή   www.otherside.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...