Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Το Κάστρο του Εδιμβούργου

Το υπέροχο αυτό φρούριο πάνω στο βράχο είναι ορατό από μίλια μακριά και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το κάστρο του Εδιμβούργου έχει εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς κατά τη διάρκεια των αιώνων που ανήλθε πάνω από την πόλη. Η υψηλή του θέση του έδινε άλλες εποχές στρατιωτικό πλεονέκτημα αλλά σήμερα χρησιμοποιείται...
ως σημείο αναφοράς για τους περιηγητές που περπατούν την πόλη.
Για τη Σκωτία είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Το κάστρο αποτελείταιαπό μια συλλογή από κτίρια που στεγάζονται στο εσωτερικό των τειχών. Πολλά από τα κτίρια έχουν ανακατασκευαστεί και επειδή είχαν αλλοιωθεί με την πάροδο των αιώνων το οποίο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τους επισκέπτες. Αν και η Μεγάλη Αίθουσα χτίστηκε αρχικά το 1511 υπό την εντολή του James IV, χρονολογείται σήμερα από μια εκτενή αποκατάστασης που ξεκίνησε το 1886. Το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο είναι παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας που χρονολογείται από τον 12ο. Στο 1140, το κάστρο έγινε η πρώτη καταγεγραμμένη σημείο συνάντησης του συγκροτήματος που ξέρουμε σήμερα ως το Κοινοβούλιο της Σκωτίας.
Το 1566, ήταν η γενέτειρα για το μοναδικό παιδί της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας, ένα γιο που μεγάλωσε για να ενώσει τα στέμματα της Σκωτίας και της Αγγλίας. Το 1689, το φρούριο θα υπομείνει την τελευταία πλήρη πολιορκία του, όταν η φρουρά του έγινε η τελευταία που υπερασπίστηκε το βασιλιά James Stewart VII και II.Στο κάστρο μπορείτε να δείτε τα Βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας και την Πέτρα της ενθρόνισης.
Κάθε μέρα στη μία το μεσημέρι ένα κανόνι ρίχνει μία βολή από το κάστρο. Αυτή η παράδοση κρατά από το 1861. Το κάστρο είναι γεμάτο στρατιωτική ιστορία, αλλά είναι επίσης η έδρα του βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας και εξυπηρετεί ως τόπος για ορισμένες από τις εργασίες της 52 Ταξιαρχίας Πεζικού. Το κάστρο φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας, το οποίο διαγράφει τέσσερις αιώνες συμμετοχή της Σκωτίας σε πολέμους.

πηγή   www.taxidologio.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...