Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αργεντίνικο tango,το tango της "αμαρτίας"..

Το tango γεννήθηκε το 1880 περίπου στο Buenos Aires από τους μετανάστες που είχαν κατακλύσει την πόλη. Ξεκίνησε στις κακόφημες συνοικίες και στους οίκους ανοχής. Εκεί, οι άντρες που περίμεναν έξω από τα κόκκινα φανάρια για να περάσει η ώρα μέχρι να έρθει η «σειρά τους», επιδίδονταν σε έναν πολύ αντρικό χορό με πολλές φιγούρες για να εντυπωσιάσουν τους υπόλοιπους άντρες και φυσικά τις γυναίκες που παρακολουθούσαν. Οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις θεωρούσαν...
τον συγκεκριμένο χορό βάρβαρο και γι' αυτό τον χόρευαν στα σαλόνια και τις επίσημες συγκεντρώσεις. Παρά ταύτα, ο ανδρικός πληθυσμός των ανώτερων τάξεων γνώριζε ήδη το tango μέσα από τους οίκους ανοχής και το έκανε γνωστό στην Ευρώπη -και κυρίως στο Παρίσι- όπου γύρω στο 1900 μεταμορφώθηκε στο ευρωπαϊκό tango που γνωρίζουμε και κατέκτησε την Ευρώπη.
Μερικά χρόνια αργότερα εμφανίστηκαν τα πρώτα τραγούδια και το αστέρι του Carlos Gardel άρχισε να λάμπει. Με όχημα τη φωνή του, το tango ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κατέκτησε τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της Αργεντινής. Μεταξύ 1920-1930 το tango διένυσε τα χρυσά χρόνια του. Τον Ιούνιο του 1935 μια γυναίκα στην Κούβα αυτοκτόνησε και άλλες δύο, μία στη Νέα Υόρκη και μία στο Πουέρτο Ρίκο, έκαναν απόπειρα για έναν άντρα που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ και που η γελαστή φωτογραφία του κοσμούσε τα δωμάτιά τους· το αηδόνι του Μπουένος Άιρες είχε χαθεί σε αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία και χιλιάδες κόσμου ακολούθησαν και τίμησαν τη σορό του από την Μπογκοτά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Μοντεβίδεο της Παραγουάης και τελικά στο Μπουένος Άιρες όπου ο Carlos Gardel, γνωστός ως El Zorzal Criollo, κυριολεκτικά λατρεύτηκε. Στα τέλη, όμως, της δεκαετίας του '50 το tango έχασε την αίγλη του και έπεσε στην αφάνεια μέχρι το 1983, όταν, χάρη σε παριζιάνικα shows που έκαναν το γύρο του κόσμου, κατάφερε να γοητεύσει και να αποπλανήσει για ακόμη μια φορά το διεθνές κοινό.

πηγή  www.travelstyle.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...