Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δείτε το μικρότερο πασχαλινό αυγό του κόσμου!

Απίστευτες σκέψεις μετατρέπει σε καλλιτεχνικές δημιουργίες, ο φλύπτης μικοαντικειμένων, Γουίλαρντ Γουίγκαν, ο οποίος λόγω των εορτών αποφάσισε να φτιάξει και το μικρότερο σοκολατένιο αυγό μέχρι σήμερα...




Πρόκειται για μία χειροτεχνία που χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να την ολοκληρώσει, και αποτελείται από σοκολάτα, και κάλυμα φύλλων χρυσού! Το αυγό είναι τόσο μικρό, που είναι μόλις ορατό με γυμνό μάτι, και η περίπλοκη λεπτομέρεια του μπορεί να εξεταστεί μονάχα μέσω ενός ισχυρού μικροσκοπίου. Ο γλύπτης δυσκολεύτηκε αρκετά με τη δημιουργία του, καθώς τα κομμάτια της σοκολάτας ήταν τόσο μικρά, που έλιωναν αμέσως.

Αναγκάστηκε να διαμορφώσει ένα μικροσκοπικό κόκκο άμμου στο σχήμα του αυγού και ύστερα να επικαλύψει επάνω του τη σοκολάτα. Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Γουίλαρντ πωλούνται για εκατοντάδες χιλιάδες λίρες. «Δουλεύοντας με σοκολάτα ήταν μια πραγματική πρόκληση για μένα. Η θερμότητα από τον λαμπτήρα, ακόμα και από τα δάχτυλα μου, έλιωνε αμέσως τη σοκολάτα. Τελικά κατάλαβα ότι δεν είχα άλλη επιλογή και άρχισα να φιλοτεχνώ το κόκκο άμμου πρώτα και στη συνέχεια τον επικάλυψα με τη σοκολάτα», δήλωσε ο γλύπτης.

«Συνεχώς προσπαθώ να δημιουργώ όσο το δυνατόν μικρότερα γλυπτά. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για το μικρότερο πασχαλινό αυγό του κόσμου», συνεχίζει.

Τα απίστευτα γλυπτά του Γουίλαρντ είναι τόσο περίπλοκα, που ο ίδιος πρέπει να επιβραδύνει το καρδιακό του ρυθμό, καθώς ακόμα και ο παλμός στον αντίχειρα του μπορεί να καταστρέψει τη σκληρή δουλειά ωρών. Και αρκετές φορές, έχει ακόμα εισπνεύσει τις πολύτιμες δημιουργίες του, την ώρα που τις φιλοτεχνεί!

Απολαύστε μερικές από αυτές





iefimerida.gr


-->
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...