Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Αντονι Χόπκινς έγινε Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ο σπουδαίος ουαλλός ηθοποιός θα υποδυθεί τον μετρ της κινηματογραφικής αγωνίας στην ταινία «Hitchcock»....


Eχει αποσπάσει το Οσκαρ Α' ρόλου για τον καννίβαλο Χάνιμπαλ Λέκτορ της «Σιωπής των αμνών», αλλά έχει επίσης υποδυθεί διάφορες ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πάμπλο Πικάσο στο αποτυχημένο «Πέρα από τον Πικάσο» του Τζέιμς Αϊβορι, τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον στον «Νίξον» του Ολιβερ Στόουν αλλά και τον Αδόλφο Χίτλερ στην ξεχασμένη τηλεταινία «The bunker» στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Και τώρα, ο σερ Αντονι Χόπκινς, ένας από τους πιο σεβαστούς ηθοποιούς του κόσμου ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον πιο σημαντικό, ίσως, σκηνοθέτη όλων των εποχών και αναμφισβήτητο maître του σασπένς. Το Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Η ταινία «Hitchcock», σε σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάζι (σεναριογράφου του «The Terminal»), επικεντρώνεται στη σχέση του μεγάλου δημιουργού με τη γυναίκα του Άλμα, την οποία υποδύεται η Έλεν Μίρεν και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας «Ψυχώ» στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Αυτό μας θυμίζει κάπως την πρόσφατη ταινία «Επτά μέρες με την Μέριλιν» στην οποία η Μισέλ Γουίλιαμς υποδύθηκε την Μέριλιν Μονρόε σε μια ταινία που εστιάζει στα γυρίσματα της ταινίας «Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια» του Λόρενς Ολίβιε (που υποδύθηκε ο Κένεθ Μπράνα).

Στο «Hitchcock» η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα υποδυθεί την Τζάνετ Λι, μία από τις ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στην εντέλεια την κλασική χιτσκοκική πρωταγωνίστρια: ξανθιά, ψυχρή, πανέμορφη και διαταραγμένη, ενώ στο ρόλο που έκανε διάσημο τον Άντονι Πέρκινς, εμφανίζεται ο Τζέιμς Ντ' Άρσι ("W.E"). Το καστ συμπληρώνουν οι Τζέσικα Μπιλ, Τόνι Κολέτ και ο Ραλφ Μάτσιο.

Σε ότι αφορά τον Χόπκινς οι δραστηριότητές του με τα πραγματικά πρόσωπα δεν σταματούν εδώ καθώς στον μελλοντικό πρόγραμματισμό του βρίσκεται η ταινία «Hemingway and Fuentes» όπου θα υποδυθεί τον αμερικανό συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγκουεϊ.

Η ταινία «Hitchcock» αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το 2013 σε διανομή Odeon.

tovima.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...