Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μπουράνο, η πόλη που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Αν έχετε την ανάγκη να νιώσετε μια συναισθηματική ώθηση, μια ανάσα αισιοδοξίας, ίσως να πρέπει να ταξιδέψετε, έστω και εικονικά, στο Μπουράνο της Ιταλίας...

Το μικροσκοπικό Μπουράνο βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με την Βενετία, αλλά διαφέρει από την πόλη των Δόγηδων στο χρώμα των σπιτιών. Όλα τα σπίτια του, είναι βαμμένα σε έντονα, χαρούμενα χρώματα κάνοντας το να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Η περίεργη συνήθεια των κατοίκων του νησιού προέρχεται από την «χρυσή εποχή» , όταν πρωτάρχισε να αναπτύσσεται. Σήμερα, αν είστε κάτοικος του Μπουράνο και θελήσετε να βάψετε το σπίτι σας, θα πρέπει να το γνωστοποιήσετε στην κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια θα σας υποδείξει ποια χρώματα σας επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε.

Ο μύθος λέει ότι οι ψαράδες του νησιού ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους με φωτεινά χρώματα, έτσι ώστε να μπορούν να τα βλέπουν την ώρα που ψάρευαν.

Το Μπουράνο είναι διάσημο όχι μόνο για τα πολύχρωμα σπίτια του αλλά και για τις δαντέλες που φτιάχνουν Οι γυναίκες του νησιού. Μια παράδοση που κρατάει από το 1400 όταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι επισκέφτηκε τη πόλη για να προμηθευτεί υφάσματα για το περίφημο Duomo di Milano.

















 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...