Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Στην Ταϋλάνδη εγκαινιάσθηκε ο πρώτος... πλωτός κινηματογράφος!

Μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία είχαν όσοι παρευρέθηκαν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Film on the Rocks» στην Ταϋλάνδη αφού ήταν οι πρώτοι που παρακολούθησαν ταινία σε... πλωτό κινηματογράφο.
Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος, που ονομάστηκε Archipelago Cinema, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Όλε Σέρεν και είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

«Η ιδέα να βλέπεις σινεμά ενώ επιπλέεις ήταν καταπληκτική. Μια οθόνη πάνω στο νερό, ανάμεσα στα βράχια με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά. Και το κοινό, πάνω στη θάλασσα, κάπου στη μέση μιας μαγευτικής λίμνης στην Ταϊλάνδη, να παρακολουθεί τις κινούμενες εικόνες που προβάλλονται, δίνοντας μια αίσθηση μοναδική και πρωτόγνωρη», έγραψε ο αρχιτέκτονας στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Για να σχεδιάσει τον πλωτό κινηματογράφο, ο Σέρεν μελέτησε την κατασκευή των τοπικών εκτροφείων αστακού, που μοιάζουν σαν ένα νησί στη μέση του νερού.
Μετά το φεστιβάλ το σινεμά «Archipelago», δωρήθηκε στο τοπικό χωριό προκειμένου οι κάτοικοί του να απολαμβάνουν την μοναδική αυτή εμπειρία.
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες από τον κινηματογράφο...








πηγή  iefimerida.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...