Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Το μυαλό του Αϊνστάιν σε... έκθεση του Λονδίνου!

Δυο κομμάτια από τον εγκέφαλο του Άλμπερτ Αϊνστάιν θα τοποθετηθούν σε προθήκη και θα εκτίθενται 46 όψεις αυτού σε έκθεση στο Λονδίνο μαζί μάλιστα με τον εγκέφαλο ενός δολοφόνου.





Όταν ο διάσημος επιστήμονας πέθανε το 1955 σε ηλικία 76 ετών, ο εγκέφαλός του χωρίστηκε σε κομμάτια.Τα δύο εν λόγω κομμάτια του εγκεφάλου του Αϊνστάιν προέρχονται από το μουσείο "Mütter" στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου παρουσιάστηκαν δημοσίως για πρώτη φορά πέρυσι.

Ο διαπρεπής επιστήμονας όταν πέθανε, αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του σκορπίστηκαν σύμφωνα με την επιθυμία του.


Ωστόσο, ο παθολόγος Τόμας Χάρβεϊ τόνισε πως ο γιος του Αϊνστάιν του έδωσε την άδεια να κρατήσει τον εγκέφαλό του προς έρευνα, ισχυρισμός που αργότερα αμφισβητήθηκε.
Ο Χάρβεϊ κράτησε τον εγκέφαλο που προς μεγάλη έκπληξη του κόσμου δεν ήταν μεγάλος, και τον χώρισε σε 240 τμήματα τα οποία διατήρησε σε βαζάκια φορμαλδεΰδης.
Έδωσε ένα κουτί από 46 κομμάτια σε έναν συνάδελφό του και εν τέλει τα εν λόγω δείγματα δόθηκαν στο μουσείο της Φιλαδέλφειας.


"Ήταν μια μοναδική προσωπικότητα. Το να εκθέτουμε το όργανο που σχετίζεται κύρια με την ευφυΐα αυτού του μεγάλου άνδρα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία", υποστηρίζει η επιμελήτρια της έκθεσης, Άννα Ντόντι.


Σημειώνεται ότι η έκθεση ονομάζεται "Brains: The Mind As Matter", και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 17 Ιουνίου στη Wellcome Collection στο Λονδίνο.

πηγή  news247.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...