Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μια εκκλησία έγινε… ναός της γαστρονομίας!

Η εκκλησία των Ηνωμένων Μεθοδιστών Chestnut St. Church «μεταμορφώθηκε» σε ένα design εστιατόριο με την ονομασία «Grace», που εδρεύει στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, προσφέροντας στους απανταχού λάτρεις των γκουρμέ γεύσεων υψηλής ποιότητας φαγητό και υπηρεσίες πολλών αστέρων!






Το κτίριο χτίστηκε περίπου το 1856-1857 και αποτελεί ένα από τα σπάνια σωζόμενα δείγματα της πρώιμης Αναγέννησης στο Πόρτλαντ, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας των πιστών μέχρι το 2004.


Η πρωτότυπη όσο και εντυπωσιακή μετατροπή του σε εστιατόριο κόστισε πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ιδιοκτήτρια αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τις Υπηρεσίες, καθώς το κτίριο ήταν διατηρητέο.


Η ανακαίνιση έγινε με απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του χώρου και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες όλων. Η κουζίνα δημιουργήθηκε στο χώρο του ιερού, τα στασίδια έγιναν θέσεις φαγητού, ενώ κομμάτια από το εκκλησιαστικό όργανο χρησιμοποιούνται ως «δαχτυλίδια» στις πετσέτες!


«Τίποτα δεν πήγε χαμένο, αφού κάναμε την ανακατασκευή με μεγάλο σεβασμό στην ιερότητα του χώρου! Έτσι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γκουρμέ πιάτα μέσα σε έναν χώρο που θυμίζει κατά πολύ την προηγούμενη χρήση του», επισημαίνει η υπεύθυνη.


Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο εξαιτίας των πολυελαίων, των βιτρό στα παράθυρα, των στασιδιών και των «εκκλησιαστικών» διακοσμητικών λεπτομερειών που υπάρχουν παντού στο εστιατόριο, αλλα και λόγω των ονομασιών στα φαγητά και στα κοκτέιλ που σερβίρονται στο μπαρ.


Για παράδειγμα, το κοκτέιλ «μετάνοια» και το «χους εις χουν» είναι τα αγαπημένα των πελατών, ενώ, όπως λέει ο σεφ του εστιατορίου κ. Peter Sueltenfuss, οι περισσότεροι επιλέγουν τις «συνθέσεις» θαλασσινών αλλά και τις δροσερές σαλάτες για ένα ελαφρύ δείπνο.


Ατμοσφαιρικό, ρομαντικό και μοντέρνο ταυτόχρονα, το εστιατόριο «Grace» αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ένα από τα «hot place to be» για τους επισκέπτες του Πόρτλαντ.

perierga.gr



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...