Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«Γλυκά» πορτρέτα διασήμων για… φάγωμα !

Η καλλιτέχνις Kristen Cumings από την Καλιφόρνια περνά τις ώρες της δημιουργώντας λεπτομερή έργα τέχνης από χιλιάδες πολύχρωμα ζελεδάκια και καραμελίτσες, ικανά να «χορτάσουν» αρκετό κόσμο σε κρίση… υπογλυκαιμίας!







Αν και η δημιουργία προσφέρει αρκετές δόσεις διασκέδασης στην Kristen, παρόλα αυτά το να φτιάχνεις τεραστίων διαστάσεων πορτρέτα είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία. «Χρησιμοποιώ πολλές καραμέλες… Περίπου 8.000-12.000 χρειάζονται για μια τοιχογραφία σαν αυτές που βλέπετε και 50 ώρες για να ολοκληρωθεί», λέει η καλλιτέχνις.


Η καλλιτεχνική διαδικασία ξεκινάει με μια φωτογραφία αναφοράς σε μεγάλη διάσταση, την οποία η Kristen «γεμίζει» με καραμέλες, φροντίζοντας να βάλει το σωστό χρώμα στη σωστή θέση! Τα «υλικά» στερεώνονται με κόλλα, ενώ τα κενά ζωγραφίζονται με το χέρι στο ταιριαστό χρώμα.


«Έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 280.000 ζελεδάκια σε ένα διάστημα 2 περίπου ετών ενασχόλησης με τα πορτρέτα αυτά. Πολλοί είναι αυτοί που μου λένε ότι είναι δημιουργίες για… φάγωμα και όχι για έκθεση σε γκαλερί ή μουσεία! Και δεν έχουν άδικο…», συμπληρώνει η Kristen.





perierga.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...