Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Frankenstein από τα...χεράκια του Tim Burton

Ένα ακόμα υπέροχο τέρας από τον μάστερ των stop motion animation ταινιών, Tim Burton, βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν από τις σκοτεινές αίθουσες, με τον «Frankenweenie» και τις ασπρόμαυρες περιπέτειές του να ολοκληρώνονται σύντομα...



Ο σκηνοθέτης των Όσκαρ, κινείται σε γνώριμα πλαίσια και με πρωταγωνιστή ένα νεαρό αγόρι και τον σκύλο του, ετοιμάζει μία ασπρόμαυρη συγκινητική ιστορία με έμπνευση από το κλασικό αριστούργημα της Mary Shelley «Frankenstein».

Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που ο Tim Burton ασχολείται με το διάσημο τέρας. Η ίδια ιστορία τον είχε απασχολήσει και τη δεκαετία του 80 αλλά τα οικονομικά του τότε δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τα σχέδιά, που δεν ήταν άλλα από μια μεγάλου μήκους animation ταινία.


Aντ’ αυτού σκηνοθέτησε το 1984 μια live-action μικρού μήκους ταινία, η οποία τότε απλά ικανοποίησε την μακάβρια κομψή αισθητική και την εφιαλτική τρυφερότητα, που κάνουν το σκηνοθέτη μοναδικό.

Τα χρόνια πέρασαν, ο πόθος όμως για το ανεκπλήρωτο σχέδιο όλο και μεγάλωνε. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο «Frankenweenie», ο οποίος αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου από την εταιρεία Feelgood.

Σύμμαχοι σε όλο αυτό το εγχείρημα, παλιοί γνώριμοι του Tim Burton: Winona Ryder, από τον «Σκαθαροζούμη» και τον «Ψαλιδοχέρη», Catherine O’Hara επίσης από τον «Σκαθαροζούμη» αλλά και το «The Nightmare Before Christmas», Martin Short από το «Mars Attacks» και Martin Landau από τον «Μύθο του ακέφαλου καβαλάρη», είναι κάποιοι από τους παλιούς συνεργάτες του σκηνοθέτη, που επιστρέφουν σε…οικεία μέρη.

Σε ότι αφορά στα σκηνικά, η ταινία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ….ανθρώπινες χολιγουντιανές παραγωγές. Ξύλινα σπίτια με μυτερές σοφίτες που μυρίζουν αμερικανική επαρχία, απειλητικοί κεραυνοί, ισχνές φιγούρες με τεράστια μελαγχολικά μάτια και απόκοσμα κουκλάκια που ξεπετάγονται από χιλιάδες προσχέδια, τα οποία στο σύνολό τους ξεπέρασαν τα 200, που χρειάστηκαν να κατασκευαστούν, σίγουρα ανεβάζουν ψηλά τον πήχη.

Στον ιδιοφυή Tim Burton, ανήκει και η πρωτότυπη ιδέα του σεναρίου, το οποίο έχει ως κεντρικό ήρωα τον Victor. Ο Victor είναι ένα νεαρό αγόρι, το οποίο αφού έχασε αναπάντεχα τον αγαπημένο του σκύλο Sparky, επιστρατεύει την επιστήμη για να επαναφέρει στη ζωή τον καλύτερο του φίλο, μόνο που θα προκύψουν μερικές…σταυροβελονιές .


Ο Victor προσπαθεί να κρύψει το εργόχειρο του, αλλά όταν ο Sparky το σκάει, οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι και ολόκληρη η πόλη τον αντιμετωπίζει ως τέρας.

Λίγους μήνες ακόμα υπομονή λοιπόν, μέχρι ο «Frankenweenie» να επισκεφτεί και τις ελληνικές αίθουσες.

clickatlife.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...