Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο δηλητηριώδης κήπος του Alnwick

Ο δηλητηριώδης κήπος του Alnwick είναι ένας από τους πολλούς δημόσιους κήπους που ανήκουν στο Κάστρο Alnwick του Northumberland, το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο στην Μεγάλη Βρετανία...
Ο κήπος του Alnwick διαθέτει μερικά από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο, για αυτό άλλωστε πήρε και το όνομά του.




Πίσω από τις τεράστιες μαύρες πύλες της εισόδου, βρίσκονται περίπου 100 ποικιλίες από παράνομες ναρκωτικές ουσίες, παπαρούνες (που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του όπιου) το δηλητηριώδες Atropa Belladonna (επίσης γνωστό και ως θανατηφόρος στρύχνος), το Strychnos Nux Vomica-(χρησιμοποιείται για την κατασκευή της στρυχνίνης), το ερυθρόξυλο κόκα (από το οποίο παράγεται η κοκαΐνη), κώνειο, κάνναβη και πολλά ακόμη.


Το έργο της προσθήκης του Alnwick Poison Garden στον ήδη κήπο που προϋπήρχε από το 1750, ξεκίνησε την δεκαετία του 2000 από την Δούκισσα του Northumberland. Εμπνευσμένη από έναν κήπο κοντά στην Πάντοβα, στην Ιταλία, η Δούκισσα αποφάσισε να χτίσει έναν κήπο που θα ήταν γεμάτος με ναρκωτικά, δηλητηριώδη και θανατηφόρα φυτά. Αρχικά υπήρχαν και ορισμένα φαρμακευτικά φυτά, αλλά στην συνέχεια αφαιρέθηκαν για να διατηρηθεί η έννοια του «Δηλητηριώδες Κήπου».


Για τους επισκέπτες του κήπου υπάρχουν πάντα οδηγοί που τους ενημερώνουν για τα φυτά που υπάρχουν αλλά και για την πρόληψη της τοξικομανίας. Ο επισκέπτης απαγορεύεται να αγγίζει, να μυρίζει και φυσικά να κόβει οποιοδήποτε φυτό από τον Δηλητηριώδη κήπο του Alnwick. Παντού υπάρχουν πινακίδες που υπενθυμίζουν ότι «Αυτά τα φυτά μπορούν να σκοτώσουν».


Φυσικά τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τον κήπο είναι τεράστια. Μερικά από τα φυτά, φυλάσσονται σε ειδικά περιφραγμένους τομείς ώστε να αποφευχθεί η δηλητηρίαση ή η κλοπή των φυτών για την κατασκευή ναρκωτικών.




dinfo.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...