Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το top10 των αξιοθέατων του Λονδίνου

Απολαύστε τα top10 των αξιοθέατων του Λονδίνου!!!










Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ

Κανένας «βασιλικός» επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο και να μην περάσει από το σπίτι της Βασίλισσας. Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία και αρχηγείο της μοναρχίας από το 1837, θα είναι πάντα περιτριγυρισμένο από ένα ενθουσιώδες πλήθος από τουρίστες που ελπίζουν πως θα μπορέσουν να ρίξουν μία ματιά στην Αυτού Μεγαλειότητα.


Το Κοινοβούλιο

Επίσης γνωστό και ως Παλάτι του Γουέστμινστερ, το Κοινοβούλιο είναι το μέρος όπου παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις στη Βρετανική Πολιτική. Είναι το σπίτι της εκλεγμένης Κάτω Βουλής, όπως και της διορισμένης Βουλή των Λόρδων. Είναι πιο γνωστό για το εμβληματικό ρολόι του πύργου, γνωστό με το παρατσούκλι Big Ben.


Ο Πύργος του Λονδίνου


Κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό πύργο, ο 900 χρόνων Πύργος του Λονδίνου αποτελείται από 18 εκτάρια προστατευτικών πυργίσκων, προμαχώνες και πύργους, που έχουν μία από τις πιο απίθανες ιστορίες από κάθε άλλο κτίριο στον κόσμο! Στη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε παλάτι, φυλακή, βασιλικό νομισματοκοπείο, μέχρι και ζωολογικός κήπος.
Είναι το διάσημο σπίτι των Διαμαντιών του Στέμματος, όπως και μία πατριάς από κοράκια, και φυλάσσεται από τους παραδοσιακά ντυμένους, Yeoman Warders, ορισμένες φορές γνωστούς ως Beefeaters.


Tower Bridge

Δίπλα στον Πύργο του Λονδίνου βρίσκεται το Tower Bridge, το πιο διάσημο πέρασμα του Ποταμού Τάμεση. Άνοιξε το 1894, και αποτελείται από έναν συνδυασμό ανάρτησης και κινητής γέφυρας, κάτι που σημαίνει πως το κεντρικό μέρος είναι ικανό να χωριστεί ανοίγοντας προς τα πάνω και επιτρέποντας στα μεγάλα πλοία να περάσουν.


London Eye

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεις το Λονδίνο από την κορυφή μίας 135 μέτρων ρόδας που είναι τοποθετημένη στην όχθη του Τάμεση; Το London Eye άνοιξε στις 31 Δεκεμβρίου 1999 για να γιορτάσει τον ερχομό της καινούργιας χιλιετίας και έχει αποτελέσει πολύ γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Λονδίνου. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την τρίτη ψηλότερη 'ρόδα λούνα παρκ' στον κόσμο.


Το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, και διαθέτει αρχαία κειμήλια, όπως την Rosetta, Αιγυπτιακές μούμιες και Ελληνικά αγάλματα. Το καλύτερο όλων είναι, κάτι που ισχύει και σε άλλα μεγάλα μουσεία και γκαλερί, συμπεριλαμβάνοντας το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το Μουσείο Επιστήμης, την Εθνική Πινακοθήκη, το Tate Modern και Tate Britain, πως η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν.


Ο Καθεδρικός του Αγίου Παύλου

Ο αγγλικανικός καθεδρικός του 17ου αιώνα σχεδιάστηκε από τον Κρίστοφερ Ρεν και θεωρείται ευρέως ως το διαμάντι στο αρχιτεκτονικό στέμμα του Λονδίνου. Ανάμεσα στα 1710 και 1962 ήταν το ψηλότερο κτίριο της πόλης, και ο θόλος του είναι ανάμεσα στους ψηλότερους στον κόσμο.


West End

Στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας από 'sightseeing', γιατί να μην χαλαρώσετε με το να παρακολουθήσετε μία παράσταση στην καρδιά της παγκοσμίου φήμης θεατρικής περιοχής του Λονδίνου; Εκτός από το να είναι ένα ακμάζον θεατρικό κέντρο, το West End είναι επίσης η περιοχή με την μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη και είναι διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή.


Η Πλατεία Τραφάλγκαρ

Η Πλατεία Τραφάλγκαρ, με την στήλη του Νέλσωνα στο κέντρο, είναι μία από τις πιο διάσημες πλατείες στον κόσμο. Ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει την Μάχη του Τραφάλγκαρ του 1805, ένα κομμάτι των Ναπολεόντειων Πολέμων, και χρησιμοποιείται ευρέως για πολιτικές διαδηλώσεις και κοινωνικές συγκεντρώσεις από κόσμο που καταφθάνει από κάθε μέρος της Βρετανίας.


Το Αβαείο του Westminster

Το ιστορικό Αβαείο του Westminster έχει φιλοξενήσει 16 Βασιλικούς Γάμους και αποτελεί το χώρο της στέψης κάθε Άγγλου μονάρχη από το 1066 μ.Χ.

msn.com


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...