Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσεις!

Ποιες είναι οι δέκα πόλεις που απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα ζωής;

Μία καινούργια παγκόσμια έρευνα από την εταιρεία συμβούλων Μercer αποκάλυψε τις πόλεις που απολαμβάνουν την καλύτερη...
ποιότητα ζωής, βασισμένη σε παράγοντες που περιλαμβάνουν την υγεία, την εκπαίδευση, τη μόρφωση, την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ποιες πόλεις μπήκαν στο top ten για το 2012;

11. Σίδνεϊ, Αυστραλία (ισοπαλία με την Βέρνη, Ελβετία)

To Σίδνεϊ μπήκε στο Mercer top ten αυτής της χρονιάς και αυτή είναι η μόνη πόλη της Αυστραλίας που τα κατάφερε. Με ένα από τα πλέον εκπληκτικά λιμάνια του κόσμου και μία σειρά από εθνικά πάρκα, κόλπους, ποτάμια και παραλίες, δεν αποτελεί έκπληξη πως αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για να ζήσεις και να εργασθείς.  Η Mercer έφερε επίσης την πόλη στην όγδοη θέση στον κόσμο όσο αφορά τις υποδομές έρευνας.

10. Βέρνη, Ελβετία (ισοπαλία με το Σίδνεϊ, Αυστραλία)


Υποχωρώντας μία θέση κάτω αυτή τη χρονιά στο νούμερο 10 –καταλάμβανε την ένατη τα τελευταία τέσσερα χρόνια- η πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι το κέντρο της βιομηχανίας της πόλης, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τη μεσαιωνική της χάρη. Η παλιά πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1983. Την περσινή χρονιά η Mercer κατέταξε την Βέρνη ως την δεύτερη πιο ασφαλής πόλη για να ζει κανείς στον κόσμο.

9. Κοπεγχάγη, Δανία

Η πρωτεύουσα της Δανίας, η πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγείας Κοπεγχάγη, μπήκε στο top 15 για έκτο συνεχόμενο χρόνο. Η Δανία είναι ένας από τους βασικούς καταναλωτές και παραγωγούς της Ευρώπης όσο αφορά τα βιολογικά προϊόντα, ενώ γύρω στο 35% του πληθυσμού της πόλης μετακινείται με ποδήλατο κάθε μέρα, αξιοποιώντας τα 350 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων.

8. Γενεύη, Ελβετία

Φωλιασμένη στους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων, και στις ακτές της λίμνης Γενεύης, η Γενεύη έχει μία από τις πιο ζηλευτές μητροπολιτικές τοποθεσίες στον κόσμο. Και έχει τις τιμές για να το αποδείξει: το κόστος ζωής είναι το υψηλότερο στην δυτική Ευρώπη. Αυτός ο κόμβος των απόδημων είναι η έδρα ορισμένων από τα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία στον κόσμο και το εκπαιδευτικό του σύστημα είναι σεβαστό παγκοσμίως.

7. Φρανκφούρτη, Γερμανία

Πάνω από το μισό της Φρανκφούρτης –το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο στην ηπειρωτική Ευρώπη- αποτελείται από ανοιχτούς πράσινους χώρους και κανάλια. Γι’ αυτό το λόγο, η Mercer κατέταξε την πόλη ως την δεύτερη καλύτερη για την υποδομή της, μόλις πίσω από την Σιγκαπούρη. Και δεν αποτελεί έκπληξη που διατήρησε τη θέση της στο top ten για μία ακόμη φορά. 

6. Ντίσελντορφ, Γερμανία

Ακόμα μία παρουσία στο top ten για την Γερμανία, το supercool Ντίσελντορφ είναι διάσημο για τις εκθέσεις μόδας και εμπορίου, ενώ με περισσότερες από 100 γκαλερί, είναι επίσης η καλλιτεχνική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ωστόσο ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι φοβούνται να ξοδέψουν τα χρήματά τους. Ο τοπικός τύπος ανέφερε πως αυτή τη χρονιά η πόλη έχει τους περισσότερους εκατομμυριούχους από κάθε άλλη πόλη στην Γερμανία.

5. Βανκούβερ, Καναδάς

Το Βανκούβερ, η μόνη πόλη του Καναδά και της Βόρειας Αμερικής που μπήκε στο top ten της αυτής τη χρονιάς  έχει ένα από πιο ηπιότερα κλίματα στον Καναδά, ενώ αποτελεί επίσης μία από τις πιο πράσινες πόλεις, όσο αφορά την βλάστηση αλλά και το αποτύπωμα άνθρακα. Είναι επίσης αρκετά τυχερό ώστε να περιβάλλεται από νερό και χιονισμένα βουνά.

4. Μόναχο, Γερμανία

Διάσημο ανά τον κόσμο για το ετήσιο Oktoberfest, το Μόναχο αποτελεί επίσης ένα από τα οικονομικά κέντρα κλειδιά της Γερμανίας. Η εταιρεία κατασκευής Siemens και η ασφαλιστική Allianz έχουν και οι δύο τις βάσεις τους εδώ. Βρίσκεται στην ίδια θέση με την Φρανκφούρτη, έχοντας τις καλύτερες υποδομές παγκοσμίως, σύμφωνα με την Mercer .

3. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ, έχει μία αξιοζήλευτη φυσική τοποθεσία, αφού είναι φωλιασμένη ανάμεσα σε δύο λιμάνια, με 11 ανενεργά ηφαίστεια και αμέτρητα νησιά πολύ κοντά. Δεν αποτελεί έκπληξη πως είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας σκαφών ανά άτομο στον κόσμο. Είναι επίσης η έδρα των πιο καλά μορφωμένων Νεο Ζηλανδών, με περίπου το 37% από το εργατικό δυναμικό να διαθέτει ένα bachelor ή κάτι ανώτερο

2. Ζυρίχη, Ελβετία

Τρεις Ελβετικές πόλεις κατάφεραν και βρέθηκαν στο top ten αυτή τη χρονιά, ισοφαρίζοντας την Γερμανία για τη χώρα με τον περισσότερο αριθμό πόλεων που μπήκαν στην λίστα. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και ο πιο διάσημος τουριστικός προορισμός της, χάρη στην πασίγνωστη τοποθεσία της στη λίμνη και τους υπέροχους λόφους.

1. Βιέννη, Αυστρία

Κατευθείαν στο νούμερο ένα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η Βιέννη! Η υπέροχη αρχιτεκτονικά Αυστριακή πρωτεύουσα είναι γνωστή ως η Πόλη της Μουσικής για τη μουσική της φυσικά παράδοση, και ως η Πόλη των Ονείρων αφού αποτελεί το σπίτι του Sigmund Freud. Είναι επίσης η έδρα πολλών σημαντικών διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του OPEC.

lifestyle.gr.msn.com



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...