Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Villa Epecuen: Η πόλη που εξαφανίστηκε για 24 χρόνια


Τη δεκαετία του 1920, μια μικρή πόλη δημιουργήθηκε κατά μήκος της ακτής της λίμνης Epecuen ή «αιώνιας άνοιξης», περίπου 600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή...
Η πόλη, που ονομάστηκε Villa Epecuen, άνθισε τις δεκαετίες που ακολούθησαν και είχε την κορύφωσή της το 1970, όταν ο πληθυσμός της ξεπέρασε τους 5.000 κατοίκους.
Το 1985 όμως ένα από τα φράγματα της λίμνης έσπασε, και τα νερά που απελευθερώθηκαν σκέπασαν την μικρή πόλη. Τα νερά της λίμνης, αν και λέγεται ότι μπορούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη, τους ρευματισμούς, διάφορες παθήσεις του δέρματος, την αναιμία, ακόμα και τη θεραπεία του διαβήτη, ήταν καταστρεπτικά για την ζωή της μικρής πόλης.
Η Epecuen εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε 65 χρόνια πριν. Τα νερά της λίμνης, που ο μύθος θέλει να σχηματίστηκε από τα δάκρυα ενός μεγάλου Αρχηγού που έκλαψε για τον χαμό της αγαπημένης του, άρχισαν να υποχωρούν μόλις πριν λίγα χρόνια, το 2009.
Ο Juan Mabromata φωτογράφος από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επισκέφθηκε πρόσφατα τα ερείπια του Villa Epecuen, συναντήθηκε με τον μοναδικό κάτοικο του, και επέστρεψε με αυτές τις εικόνες.

villa-epecuen-1
villa-epecuen-2
villa-epecuen-3
villa-epecuen-4
villa-epecuen-5
villa-epecuen-6
villa-epecuen-7
villa-epecuen-8
villa-epecuen-9
villa-epecuen-10
villa-epecuen-11
villa-epecuen-12
villa-epecuen-13
villa-epecuen-14
villa-epecuen-15
villa-epecuen-16
villa-epecuen-17
villa-epecuen-18
villa-epecuen-19
villa-epecuen-20




 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...