Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Eguisheim, το ωραιότερο χωριό της Γαλλίας

Όταν οι άνθρωποι λένε ότι μια τοποθεσία θυμίζει ζωγραφιά, πάντα υπάρχει μια μικρή υπερβολή στα λόγια τους. Ωστόσο για το Eguisheim, ένα γοητευτικό γραφικό χωριό στη βόρειο-ανατολική Γαλλία, οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του...

Ίσως αν τα χόμπιτ και οι νάνοι υπήρχαν στην πραγματικότητα θα ζούσαν σε ένα χωριό σαν και αυτό. Δεν μοιάζει καθόλου περίεργο ότι το Eguisheim ψηφίστηκε ως το αγαπημένο χωριό της Γαλλίας για το 2013 (Village Préféré des Français).
Το Eguisheim βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους.
Για να καταλάβετε γιατί το Eguisheim ψηφίστηκε το ωραιότερο χωριό της Γαλλίας για το 2013, δείτε τις φωτογραφίες..














 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...