Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Και ύστερα ο άνθρωπος έφτιαξε τα 10 πιο επικίνδυνα τουριστικά μέρη του κόσμου! Μάθετε ποια είναι αυτά...


Εδώ δεν θα δεις απόκρημνα βουνά, καταρράκτες, ούτε ξηρές έρημους. Αυτά τα μέρη έγιναν επικίνδυνα εξαιτίας των ανθρώπων!


Λιβύη
Λόγω της πληθώρας των αρχαίων μνημείων, η Λιβύη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όπως η Αίγυπτος. Άλλα η συνεχιζόμενες στρατιωτικές συγκρούσεις και μάχες για πολλά χρόνια ανάμεσα στις νομαδικές φυλές κάνουν αυτήν την χώρα επικίνδυνη για τους επισκέπτες. Τους τουρίστες μπορούν να τους πυροβολήσουν, σαν τους "εχθρούς", ή να τους κλέψουν για να πάρουν λεφτά από τους συγγενής τους.


Αϊτη
Η φτώχεια σπρώχνει τούς ανθρώπους να ληστεύουν και να σκοτώνουν και οι τουρίστες γίνονται συχνά δελεαστικό δόλωμα. Υπάρχει, επίσης ένας πολύ υψηλός κίνδυνος να προσβληθούν οι επισκέπτες από χολέρα σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου σε 5.000 ανθρώπους.


Σομαλία
Αυτή η χώρα έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Αφρικής. Υπάρχουν όμορφα βουνά, πολύ νόστιμη και ασυνήθιστη παραδοσιακή κουζίνα. Όμως, από το 1991 και μέχρι σήμερα ο εμφύλιος πόλεμος μέσα στην χώρα φοβίζει ακόμα και τους πιο τολμηρούς τουρίστες. Ο πόλεμος έχει σκοτώσει περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπων.


Βενεζουέλα
Είναι το κεφάλαιο της διακίνησης της κοκαΐνης στην ΗΠΑ. Τα έσοδα από αυτή την επιχείρηση είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να φέρει ο τουρισμός. Για αυτό εδώ τους τουρίστες δεν τους έχουν σε εκτίμηση! Αν κάποιος σκοτώσει ένα ταξιδιώτη, κανείς δεν θα τον ψάξει. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που η πρωτεύουσα Καράκος κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο στον αριθμό των ανεξιχνίαστων δολοφονιών.


Βραζιλία
Η πολύχρωμη χώρα του καρναβαλιού και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Μπορείτε να έρθετε εδώ, αλλά θα πρέπει να είστε υπερβολικά προσεκτικοί! Το επίπεδο της εγκληματικότητας είναι απίστευτα υψηλό.


Ιράκ
Εδώ γεννήθηκαν και πέθαναν οι μεγάλοι πολιτισμοί της αρχαιότητας: Βαβυλωνία και Ασσυρία. Αλλά σήμερα, μετά από τον πόλεμο στο Ιράκ, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας καταστροφής. Τουριστικές βίζες δεν εκδίδονται και μπορείτε να μπείτε μόνο παράνομα.


Ζιμπάμπουε
Η φυσική ομορφιά της Ζιμπάμπουε είναι πέρα για πέρα αληθινή! Άλλωστε, στεγάζει και τον διάσημο καταρράκτη Βικτόρια. Αλλά τους τουρίστες εδώ δεν τους συμπαθούν! Υπάρχει μια συνεχόμενη απειλή του πολέμου και η κατάσταση στους δρόμους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.


Everest
Το ψηλότερο βουνό του κόσμου, στα 8.848 μέτρα, χωρίς την βοήθεια των ανθρώπων είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου!  Το βουνό βρίσκεται στα σύνορα του Νεπάλ και του Θιβέτ. Η θερμοκρασία του αέρα τη νύχτα πέφτει στους -60 ° C και η ταχύτητα του ανέμου μπορεί να φτάσει 200 χλμ/ώρα. Σε ολόκληρη την ιστορία της αναρρίχησης του Έβερεστ, η οποία ξεκίνησε το 1953, ανέβηκαν πάνω 4000 άτομα. Ο αριθμός των θυμάτων είναι περίπου 200 άτομα. Η οργάνωση μιας τέτοιας εκστρατείας μάλιστα κοστίζει σχεδόν €51.000!

Κείμενο: Λία Ιγκάμ
travelstyle.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...