Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ένα απόρθητο φρούριο στον… ουρανό!

Ο «Βράχος των Λιονταριών» βρίσκεται στη Sigiriya και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα για την Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.


 Στην ουσία πρόκειται για έναν συμπαγή ηφαιστειακό βράχο όπου κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Kasyapa το 473. μ.Χ. εν είδει φρουρίου, επειδή φοβόταν τις εισβολές των εχθρών και πίστευε ότι μόνο… κοντά στον ουρανό θα ήταν ασφαλής.


 Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν επαναστατικές αρχιτεκτονικές τεχνικές για την εποχή, ενώ πλήθος εξελιγμένων συστημάτων οικοδόμησης προκαλούν μέχρι σήμερα την έκπληξη.


 Η πόλη που υπήρχε ολόγυρα έχει καταστραφεί, ενώ μόνο οι υπέροχοι κήποι του βασιλείου διατηρούνται ως τις μέρες μας. Επιπλέον, στην είσοδο του φρουρίου οι τεράστιοι σε μέγεθος Λέοντες στέκουν ακίνητοι δηλώνοντας απερίφραστα ότι «ο άνθρωπος κατάφερε να οικοδομήσει αυτό το μεγαλειώδες φρούριο πολύ μπροστά από την εποχή του…» .


 Μια μεγάλη σκάλα οδηγεί στην κορυφή του βράχου από όπου η θέα στο καταπράσινο περιβάλλον της ζούγκλας κόβει την ανάσα. Η περιοχή συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που έρχονται να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα ωραιότερα… θαύματα του κόσμου!









aggoureos.com

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...