Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το ξύπνημα της Άνοιξης στη Νέα Ζίχνη


Η Βόρεια Ελλάδα είναι μια περιοχή με απαράμιλλες ομορφιές, πανέμορφα τοπία και πυκνή βλάστηση. 

Είναι ένας προορισμός που αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς, ακόμα κι αν χρειαστεί να διανύσει λίγα χιλιόμετρα παραπάνω.

Η βάση μας για ποικίλλες εξορμήσεις είναι ο δήμος Νέας Ζίχνης Σερρών, ο οποίος συνδυάζει το υγρό στοιχείο, αφού τον διασχίζουν οι ποταμοί Στρυμόνας και Αγγίτης, αλλά και την ορεινή ομορφιά, περικυκλωμένος από τα βουνά Μενίκιο και Παγγαίο. Ο Δήμος Νέας Ζίχνης, στην επαρχία Φυλλίδα βρίσκεται κοντά στην Αμφίπολη, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος τηρούσε την έδρα του.


Η περιοχή με τους πολυάριθμους ιστορικούς οικισμούς, όπως Δραβήσκος, Γάζωρος, Μύρκινος, Ζίχνα (Νέα Ζίχνη) αναφέρεται στην Ελληνική μυθολογία. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μια σπάνια φυσική ομορφιά και προσφέρεται για περιπλανήσεις για τους λάτρεις της φύσης.


Σας προτείνουμε τρείς μοναδικές εκδρομές στην περιοχή για να ανακαλύψετε ή να ενισχύσετε την αγάπη σας για την οικολογία.

Σπήλαιο Αλιστράτης


Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, πιθανόν και ολόκληρης της Ευρώπης, με τη φύση σε ρόλο καλλιτέχνη να έχει δημιουργήσει μοναδικής αισθητικής φυσικούς σχηματισμούς και στολισμούς. Το σπήλαιο της Αλιστράτης βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ομόνυμης κοινότητας, στη θέση με την ονομασία «πετρωτό» και καταλαμβάνει 14.000 στρέμματα. Κατά τη θερινή περίοδο λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 μέχρι τις 19.00 και την χειμερινή κλείνει δύο ώρες νωρίτερα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.alistraticave.gr

Ποταμός Αγγίτης - Φαράγγι



Κοντά στο σπήλαιο της Αλιστράτης βρίσκεται ο ποταμός Αγγίτης και το φαράγγι του, το μήκος του οποίου είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και το βάθος του 80-100 μέτρα. Η πορεία του ποταμού σχηματίζει «μαιάνδρους» και λόγω αυτού έχει δημιουργήσει πολλά σπήλαια και καμάρες σπάνιας ομορφιάς. Στις όχθες του ποταμού και σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων βρίσκεται το Παραποτάμιο Πάρκο, ένας χώρος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενημέρωσης και αναψυχής για τους επισκέπτες. Μάλιστα περιλαμβάνει και μια αίθουσα σεμιναρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο σημείο υπάρχει επίσης και το Παρατηρητήριο ύψους έξι μέτρων από όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την άγρια πανίδα. Η όλη περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ιππασία, βόλτα με βάρκα, ακόμα και ψάρεμα. Οι ταξιδιώτες που συρρέουν στην περιοχή είναι μεταξύ άλλων λάτρεις των περιπατητικών περιηγήσεων και του rafting νερά του ποταμού.

Ποταμός Στρυμόνας


Με το σύνθημα «Φροντίζουμε το περιβάλλον μας, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας» ο Δήμος Νέας Ζίχνης προβάλλει τον φυσικό πλούτο του ποταμού. Ένας ποταμός για όλους, ο Στρυμόνας έχει συνολικό μήκος 360 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 118 βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο νομό Σερρών. Στις όχθες του υπάρχει μεγάλη ποικιλία υδρόβιας βλάστησης που δίνουν ιδιαίτερη αισθητική στη γύρω περιοχή. Την πανίδα του οικοσυστήματος του ποταμού συμπληρώνει πλήθος ζώων και πουλιών που φωλιάζουν στις όχθες του και είναι άμεσα εξαρτημένα από αυτόν.

news.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...