Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το ποτάμι των ποιημάτων και της ζωγραφικής

Αν και υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο που κάποιοι αποκαλούν «η χαρά του φωτογράφου», ο ποταμός Li θα κάνει τις φωτογραφίες σας να μοιάζουν με υπέροχους πίνακες ζωγραφικής..


Ο ποταμός Li βρίσκεται στην επαρχία Guangxi της Κίνας και είναι γνωστός και ως «το ποτάμι των ποιημάτων και της ζωγραφικής». Ίσως γιατί περιβάλλεται από τόσο μαγευτικά τοπία που θαρρείς ότι είναι ψεύτικα.

Πανέμορφοι καταπράσινοι λόφοι, κωνικές κορυφές βουνών, συμμετρικές καλλιέργειες ρυζιού σε συνδυασμό με τους γραφικούς ψαράδες στα ήρεμα νερά του ποταμού, συνθέτουν εικόνες βγαλμένες από τα ωραιότερα παραμύθια!


Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι ψαράδες της περιοχής για να γεμίζουν τις βάρκες τους με ψάρια. Ακολουθώντας μια πανάρχαια μέθοδος αλιείας στέλνουν ειδικά εκπαιδευμένους κορμοράνους, οι οποίοι βουτάνε στο νερό, πιάνουν τα ψάρια και τα μεταφέρουν στις βάρκες. Ο ψαράς τότε παίρνει τα ψάρια από το πουλί και το τοποθετεί σε ένα καλάθι.


Πως δεν τρώει ο κορμοράνος το ψάρι θα αναρωτηθείτε.. Το μυστικό είναι ένα καλώδιο που ο ψαράς τοποθετεί γύρω από το λαιμό του πουλιού και το δυσκολεύει να καταπιεί.









dinfo.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...