Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Πρωινά γεύματα από 18 διαφορετικές χώρες του κόσμου

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα την ημέρας, μολονότι μπορεί να φαίνεται και να έχει διαφορετική γεύση ανάλογα με το που βρίσκεστε. Για παράδειγμα στην Αμερική το...
μπέικον αποτελεί απαραίτητο συστατικό του καθιερωμένου πρωινού, ενώ στην Ταϊλάνδη προτιμάται το ψάρι, το χοιρινό και το ρύζι.
Η ενθουσιώδης ταξιδιώτισσα Victoria Philpott, σημείωσε διάφορους συνδυασμούς γεύσεων και ποικιλιών από πρωινά που συνήθιζε να τρώει στα ταξίδια της και μας παρουσιάζει μερικά από αυτά.

Φυσικά η παλέτα γεύσεων του καθενός είναι διαφορετική, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε το πως διαφορετικοί πολιτισμοί κρίνουν το καλύτερο γεύμα για να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν είναι όλα τα πιάτα αυστηρώς τα μοναδικά σε κάθε χώρα. Μερικές φορές απλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προετοιμάσει κανείς ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, ενώ άλλες φορές, θέλει κάτι περισσότερο από ένα απλό κρουασάν…
Ιράν

Ψωμί Naan, κάτι σαν πίτα, με βούτυρο και μαρμελάδα. Όταν ένα ελαφρύ πρωινό δεν είναι αρκετό, οι Ιρανοί τρώνε Halim. Το Halim είναι ένα μείγμα σιταριού, κανέλας, βουτύρου και ζάχαρης μαγειρεμένα με τεμαχισμένο κρέας σε τεράστιες κατσαρόλες. Μπορείτε να το φάτε ζεστό ή κρύο. Μπορείτε επίσης να διακρίνετε και μια ιρανική εκδοχή ομελέτας.
Φιλιππίνες

Τοπικά φρούτα όπως μάνγκο, ρύζι και μικρά λουκάνικα (γνωστά ως longganisa). Όταν τηγανίζονται με αλάτι και σκόρδο είναι γνωστά ως sinangag, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με αυγά, κρεατικά και φασόλια.
Σκωτία

Πλάκα από χάγγις μαζί με τηγανητό αυγό σε λίπος και τετράγωνα λουκάνικα γνωστά ως Lorne.
Γερμανία

Λουκάνικα, τοπικά τυριά και φρεσκοψημένο ψωμί, συνοδευόμενα από έναν δυνατό καφέ.
Γαλλία

Κρουασάν, απλά ή με θρυμματισμένα αμύγδαλα, βούτυρο, σοκολάτα ή κρέμα.
Σουηδία

Η Σουηδική τηγανίτα γνωστή ως Pannkakor, που είναι παρόμοια με κρέπα, σερβίρεται με μια γλυκιά φρουτώδη γέμιση.
Πολωνία

Jajecznica: Ομελέτα καλυμμένη από φέτες χειροποίητου Amadeus kielbasa, συνοδευόμενη από δύο τηγανίτες πατάτας.
Αγγλία

Φασόλια, λουκάνικα, μπέικον, αυγά, μανιτάρια, hash brown και ένα φλιτζάνι τσάι.
Τουρκία

Μερικές ποικιλίες τυριού, βούτυρο, ελιές, αυγά, ντομάτες, αγγούρια, μαρμελάδα, μέλι και πικάντικο κρέας.
Αυστραλία

Vegemite απλωμένο σε ψημένες φέτες του τοστ.
Ιαπωνία

Τόφου με ψάρι και ρύζι βουτηγμένο σε σως σόγιας.
Ταϊλάνδη

Ένα πικάντικο ψάρι με άρωμα μέντας συνδυασμένο με γλυκό και πικάντικο χοιρινό, σερβιρισμένο με ρύζι.
Αίγυπτος

Ένα πιάτο που λέγεται Foul Madamas το οποίο έχει φτιαχτεί από φάβα, ρεβίθια, σκόρδο και λεμόνι. Το πιάτο ολοκληρώνεται από πάνω με ελαιόλαδο, πιπέρι καγιέν, σάλτσα από ταχίνι, ένα σκληρό βραστό αυγό και μερικά πράσινα λαχανικά κομμένα σε κύβους.
Κολομβία

Στο Cundinamarca αυτό το πιάτο που λέγεται changua είναι πολύ δημοφιλές. Είναι φτιαγμένο από γάλα, κρεμμυδάκια και τυρί.
Ινδία

Ινδικό τόφου ανακατεμένο με φακές, λουκάνικο λαχανικών και banana pepper τοστ με ψητές πατάτες με δεντρολίβανο.
Μεξικό

Κομματάκια βοδινού κρέατος, chilequiles και άλλα διάφορα καλούδια που τρώγονται στο Manzanillo. Τα nachos, το τυρί και τα φασόλια πάντα δημιουργούν ένα δυνατό και νόστιμο, πικάντικο πρωινό που αποτελεί τον κανόνα.
Γκάνα

Ένα πιάτο που ονομάζεται waakye. Είναι βασικά ρύζι μαγειρεμένο σε φασόλια.
Αμερική

Σπιτικές αφράτες τηγανίτες με μπέικον, σιρόπι και βατόμουρα.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...