Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η γέφυρα του Κόλπου ή μήπως η γέφυρα του Τρόμου;; Εσύ θα αποφασίσεις!!!

Μία γέφυρα, γνωστή ως η «Γέφυρα του Κόλπου», η οποία συνδέει το ανατολικό Μέριλαντ με τις δυτικές ακτές καλύπτοντας μια απόσταση 8 χλμ., προκαλεί τρόμο στους περισσότερους κατοίκους της Βαλτιμόρης και της Ουάσινγκτον.



Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μέχρι και εταιρίες μεταφορών για να περνούν απέναντι τους διστακτικούς πολίτες.Η γέφυρα φτάνει σε ύψος τα 57 μέτρα, ενώ οι δυνατές καταιγίδες που την χτυπούν την καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνη. Μάλιστα, το περιοδικό Travel & Leisure την έχει κατατάξει στην ένατη θέση στη λίστα με τις πιο τρομακτικές γέφυρες του κόσμου.



Ο φόβος των διερχομένων πολιτών είναι τόσο μεγάλος, που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και εταιρίες μεταφοράς για να περνούν τον κόσμο απέναντι. Την ιδέα αυτή πρώτος είχε ένας κάτοικος της περιοχής, ο κ. Άλεξ Ρόμπινσον, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε να βγάλει χρήματα.

Περισσότεροι από 5000 άνθρωποι που περνούν την γέφυρα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τους επαγγελματίες οδηγούς που υπάρχουν εκεί.



«Όλοι είναι διστακτικοί στην ιδέα να διασχίσουν την γέφυρα. Οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με μία απότομη καμπύλη και με μια εξίσου απότομη κλίση, πράγμα που τρομάζει τους οδηγούς» δηλώνει κάτοικος της Ουάσινγκτον που έχει διασχίσει τη γέφυρα μέσω μεταφορέα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρόμπινσον «πολλοί άνθρωποι δεν άντεχαν καθόλου την διαδρομή και κάλυπταν τα μάτια και τα αυτιά τους. Μια γυναίκα, από την άλλη, σκεπάστηκε ολόκληρη με μία κουβέρτα, αφού το θέαμα της προκαλούσε πανικό».



Οι επαγγελματίες οδηγοί που μεταφέρουν τους φοβισμένους οδηγούς, εξυπηρετούν μόνο όσους μπορούν να δαμάσουν έστω και λίγο τον φόβο τους. Οι ίδιοι, βέβαια, τους συμβουλεύουν να σκέφτονται και να μιλούν για άλλα πράγματα καθώς διασχίζουν τη γέφυρα. Έτσι, η δεκάλεπτη διαδρομή πάνω από τη θάλασσα δεν θα τους φανεί τόσο επίφοβη, αφού θα έχουν βρει ένα τρόπο να ξεχαστούν.

Αδιαμφισβήτητα, η παροχή υπηρεσιών από επαγγελματίες οδηγούς έχει βοηθήσει πολλούς τρομοκρατημένους πολίτες, οι οποίοι έχουν παραδεχτεί πως όταν κοντρολάρουν τον φόβο τους η διαδρομή γίνεται ευχάριστη.

himaira.blogspot.com


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...