Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ένα χωριό γεμάτο χρώμα!

Κρυμμένο σε μια γωνιά της πόλης Taichung, στη Ταϊβάν, βρίσκεται ένα χωριό που ενώ χτίστηκε στα τέλη του 1940 ως προσωρινός καταυλισμός για στρατιώτες,  με το πέρασμα των χρόνων κατέληξε να γίνει μόνιμος οικισμός. 

Το χωριό, όπως και τα περισσότερα χωριά στην Ταϊβάν, υποφέρει από υποβάθμιση,  εγκατάλειψη και φθορά των σπιτιών του. Ωστόσο σήμερα κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν είναι ορατό στον οικισμό χάρη στις πολύχρωμες ζωγραφιές του Huang Yung-fu, έναν 86χρονο βετεράνο από το Taichung. Οι τοίχοι σχεδόν σε κάθε κτίριο του χωριού καλύπτονται από τις απλοϊκές, σχεδόν παιδικές, ζωγραφιές του Huang. Φυτά, ζώα, πουλιά αλλά και διάσημες προσωπικότητες της τηλεόρασης αποτελούν τις πηγές έμπνευσης του ηλικιωμένου καλλιτέχνη.

Ο Huang ξεκίνησε να ζωγραφίζει πάνω στα κτίρια της γειτονιάς του μόλις πριν από δυο χρόνια, περισσότερο για δική του ευχαρίστηση παρά για να δημιουργήσει κάτι όμορφο. Τελικά δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει ποτέ..


Το πολύχρωμο χωριό του Huang ανακαλύφθηκε τυχαία από φοιτητές, διαδόθηκε, και σήμερα αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της Ταϊβάν και εμφανίζεται στους τοπικούς τουριστικούς οδηγούς ως «μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε».







dinfo.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...