Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Castello di Sammezzano: Το κάστρο των 365 δωματίων

Στην επαρχία της Φλωρεντίας στην Ιταλία, κοντά στο χωριό Il Leccio, βρίσκεται το κάστρο Sammezzano. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από το 1605, κάποτε φιλοξενούσε βασιλιάδες...
Το κάστρο κατασκευάστηκε κατ' εντολή ενός πολύ πλούσιου ευγενή της εποχής, του Ximenes d' Aragona. Μετά τον πόλεμο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο πολυτελείας.
Από τότε και παρά κάποιες εργασίες αποκατάστασής του, που είχαν γίνει, στεκόταν εγκαταλειμμένο μέχρι τον Απρίλιο του 2012, οπότε συστάθηκε μια επιτροπή με σκοπό την αποκατάσταση και την προώθησή του.

Περιβάλλεται από ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Τοσκάνης. Ένα άλσος βελανιδιάς, η μεγαλύτερη ομάδα γιγαντιαίας σεκόγιας στην Ιταλία, πολλά εξωτικά δέντρα και διαφορετικά φυτικά είδη, αλλά και έπιπλα με αρχιτεκτονικά στοιχεία από το Μαυριτανικό στυλ, γέφυρες, μια τεχνητή σπηλιά με ένα άγαλμα της Αφροδίτης, πισίνες, συντριβάνια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία συνθέτουν το πάρκο.

Το κάστρο έχει 365 δωμάτια, όσες και οι μέρες του χρόνου. Κάθε δωμάτιο έχει δικό του όνομα και αντιπροσωπεύει κι ένα διαφορετικό στυλ, όπως η "Αίθουσα των Κρίνων",  η "Αίθουσα των Εραστών",
η οποία είναι αφιερωμένη σε διάσημα ζευγάρια της εποχής των ιπποτών, όπως ο Τριστάνος και η Ιζόλδη, ο Λάνσελοτ και η Γκουίνεβιρ κ.ά. Τα ονόματά τους είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα πάνω στις περίτεχνες λευκές διακοσμήσεις, ενώ άλλες επιγραφές υμνούν τη δύναμη του έρωτα.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...