Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Τα καλύτερα φεστιβάλ ποτού στον κόσμο


Ανεξάρτητα από το εάν προτιμάτε το ποτό σας αποσταγμένο ή ζυμωμένο, εμείς έχουμε καλύψει κάθε περίπτωση. Και ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό ετοιμαστείτε να χορέψτε, να πιείτε και να διασκεδάστε σ’ αυτά τα έξοχα για να τα «τσούξετε» φεστιβάλ....






Pilsner Fest
Που: Πίλσεν, Δημοκρατία της Τσεχίας
Πότε: 30 - 31 Αυγούστου 2013
Για σχεδόν δύο αιώνες, ή από το 1842 για να είμαστε ακριβής, οι κάτοικοι της πόλης Πίλσεν γιορτάζουν την πρώτη παρτίδα της αγαπημένης τους Pilsner Urquell. Από το 2008 μία άλλη Pilsner ζυθοποιεία, η Gambrinus, συμμετέχει και αυτή στους εορτασμούς, που προσελκύει περίπου 30.000 άτομα. Τα προαύλια των δύο ζυθοποιείων σχηματίζουν το τέλειο σκηνικό για τις δύο κεντρικές μουσικές σκηνές και μία σειρά από πάγκους προσφέρουν παραδοσιακό φαγητό ενώ master μπάρμεν και ένα τουρνουά γκολφ διασκεδάζουν επιπλέον τους επισκέπτες. Μην χάσετε τα ειδικά tours στο Pilsner Brewery Museum κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Spirit of Speyside Whisky Festival
Που: Σπέισαϊντ, Σκωτία
Πότε: 2 - 6 Μαίου 2013
Η Σκωτία, η χώρα του malt ουίσκι θα είναι και πάλι γεμάτη δραστηριότητα όταν ξεκινήσει το Μάιο του 2013 το πενθήμερο Spirit of Speyside Whisky Festival. «Σπίτι» πολλών από τα καλύτερα malt ουίσκι στον κόσμο, και με 50 αποστακτήρια στην περιοχή μπορείτε να είστε βέβαια πως το Σπέισαϊντ γνωρίζει καλά τα πράγματα που αφορούν το χρυσό νέκταρ του.

 Food & Wine and Rum Festival
Που: Μπαρμπέιντος
Πότε: Νοέμβριος 2013
Το Food & Wine and Rum Festival της περασμένης χρονιάς ήταν μία τετραήμερη extravaganza, που βρίσκεται σε ορισμένες από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες του νησιού.

The Great British Beer Festival
Που: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Πότε: Αύγουστος 2013
Η βιομηχανία μπύρας της Βρετανίας γνωρίζει μεγάλη άνθηση, με περισσότερες από 1.000 ζυθοποιίες να λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη χώρα. Επί πέντε μέρες κάθε Αύγουστο, περίπου 50.000 πότες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν το γεγονός. 


 Tequila Expo
Που: Τιχουάνα, Μεξικό
Πότε: Οκτώβριος 2013
Ενώ πολλοί βλέπουν την τεκίλα ως απλά έναν τρόπο για να γίνουν “σκνίπα”, υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να απολαμβάνουν αργά το αποσταγμένο ποτό που φτιάχνεται από μπλε αγαύη. Ανεξάρτητα σε ποια από τις δύο ομάδες ανήκετε, θα τα πάτε μία χαρά στο ετήσιο Tequila Expo.

Oktoberfest
Που: Μόναχο, Γερμανία
Πότε: 21 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου 2013
'O'zapft is!' φωνάζει κάθε χρόνο ο Δήμαρχος του Μονάχου καθώς ανοίγει το πρώτο βαρέλι με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με την βοήθεια ενός ξύλινου σφυριού, και έτσι ξεκινάει το μεγαλύτερο folk φεστιβάλ στον κόσμο, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία 202 χρόνια. Για τις επόμενες 16 μέρες που ακολουθούν, το πανηγύρι της Τερεζίνβίζ στο Μόναχο μετατρέπεται σ’ έναν ξεσηκωμό από κούπες που τσουγκρίζουν, μπύρα που χύνεται και λουκάνικα που καταβροχθίζονται, αφού εδώ συρρέουν περισσότεροι από έξι εκατομμύρια επισκέπτες. Σ’ αυτό το διάστημα, καταναλώνεται ο εντυπωσιακός αριθμός των επτά εκατομμυρίων λίτρων μπύρας (αυτό ισοδυναμεί περίπου με τρεις Ολυμπιακές πισίνες γεμάτες μπύρα) και περίπου 300.000 χοιρινά λουκάνικα. Δεν είναι για τους λιγόψυχους.

 London Cocktail Week
Που: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Πότε: Οκτώβριος 2013
Το London Cocktail Week του 2012, που αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ ποτού στην Βρετανία, διοργανώθηκε στο Seven Dials, εκεί όπου οι δρόμοι του Covent Garden μεταμορφώνονται σε μία πραγματική νιρβάνα για όσους εκτιμούν τα κοκτέιλ.

 Fiesta Nacional de la Vendimia
Που: Μεντόζα, Αργεντινή
Πότε: 2-5 Μαρτίου 2013
Πιο διάσημη για το σταφύλι Μάλμπεκ της, η Μεντόζα είναι η καρδιά της βιομηχανίας κρασιού της Αργεντινής. Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου, αυτή η πόλη στους πρόποδες των Άνδεων που κατ’ άλλα μοιάζει «νυσταγμένη», γεμίζει από ζωή στο ετήσιο Fiesta Nacional de la Vendimia  που το διοργανώνει η La Plataforma Cultural.


La Route du Champagne en Fête

Που: Σαμπάνιε-Αρντέν, Γαλλία
Πότε: Πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
Με πολλούς να την θεωρούν τον βασιλιά των κρασιών, η σαμπάνια είναι συνώνυμη με εορτασμούς και ειδικά στο ετήσιο Champagne Route Festival που διοργανώνεται στις αρχές του Αυγούστου. Αφού προμηθευτείτε το «διαβατήριό» σας, δηλαδή ένα ποτήρι σαμπάνιας, έναντι 10 ευρώ σ’ ένα από τα χωριά, είστε ελεύθεροι να περιπλανηθείτε ανάμεσα στις δοκιμασίες που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά κελάρια στην περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή θα δοκιμάζετε και γεύσεις από την καλύτερη τοπική κουζίνα της περιοχής. Καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, τα τοπικά χωριά είναι διακοσμημένα με λουλούδια, κάτι που τονίζει την σπέσιαλ εορταστική ατμόσφαιρα.

Hopscotch Festival
Που: Κελόουνα, Καναδάς
Πότε: Σεπτέμβριος 2013
Δεν σας αρέσει να περιορίζετε τον εαυτό σας σε ένα μόνο είδος ποτού; Τότε θα λατρέψετε το φεστιβάλ Hopscotch, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του Καναδά που συνδυάζει ουίσκι, μπύρα και αλκοόλ. Το Hopscotch προβάλλει παγκοσμίου φήμης προϊόντα συμπεριλαμβάνοντας Σκωτσέζικο και άλλης προέλευσης ουίσκι, μπύρα craft αλλά και premium απ’ όλο τον κόσμο, και αλκοόλ, όπως τεκίλα, βότκα, ρούμι και πολλά άλλα. Πλέον στον 16ο του χρόνο, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει περισσότερα από 15.000 άτομα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στον Καναδά.

Kentucky Bourbon Festival
Που: Μπάρντσταουν, Κεντάκι
Πότε: 17-22 Σεπτεμβρίου 2013
Το Μπάρντσταουν, το αυτοανακηρυγμένο ως και “Η Bourbon Πρωτεύουσα του Κόσμου”, είναι το πλέον κατάλληλο για να κάνει τον οικοδεσπότη σ’ αυτό το γεγονός. Τοποθετημένο στην καρδιά του Κεντάκι, η σχέση του Μπάρντσταουν με το bourbon χρονολογείται από τα τέλη του 1700 με πολλά από τα πιο διάσημα bourbon να έχουν τα αποστακτήριά τους εκεί, συμπεριλαμβανομένων των Jim Beam και Maker's Mark.
Περίπου 55.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο κατηφορίζουν προς στην πόλη κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τα δείγματα από τα ποικίλα bourbon της περιοχής και να ενδώσουν σε όλα όσα σχετίζονται με αυτά. 

Fête de l'Absinthe
Που: Μποβερέσε, Ελβετία
Πότε: 15 Ιουνίου 2013
Η παγκόσμια πρωτεύουσα της Πράσινης Νεράιδας, είναι κατά πως πρέπει το μέρος όπου διοργανώνεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ αψεντίου στον κόσμο. Για μία εβδομάδα τον Ιούνιο το μικροσκοπικό χωριουδάκι του Μποβερέσε στο Ελβετικό καντόνι του Νοσατέλ είναι πλημμυρισμένο με όλα όσα σχετίζονται με το ποτό που υποτίθεται πως «πειράζει» το μυαλό και που είναι απόσταγμα από φυτά που περιλαμβάνει αγριαψιθιά. Πολλοί απ’ όσους διαθέτουν αποστακτήρια και προσφέρουν το προϊόν για δοκιμή στο φεστιβάλ, εμφανίστηκαν μόλις πρόσφατα, αφού η απαγόρευση του πράσινου ποτού ανακλήθηκε το 2005. Αφήστε χρόνο για να ψάξετε το μυστικό σιντριβάνι που είναι κρυμμένο σ’ ένα δάσος, όπου ένα μπουκάλι αψεντιού περιμένει τους κουρασμένους ταξιδιώτες, μαζί με δυο ποτήρια έτσι ώστε να μπορεί κανείς να το απολαύσει επί τόπου.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...