Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Τα πρόσωπα της Γης

Η εκπληκτική ομορφιά και η ποικιλομορφία της ανθρώπινης φυλής αιχμαλωτίζεται σε μερικά «κλικ». Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στους...
διαγωνισμούς του National Geographic, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει εικόνες που ίσως να μην έχει την ευκαιρία να δει από κοντά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το διαγωνισμό Traveler Photo Contest 2013 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τις φετινές συμμετοχές που έδωσε στη δημοσιότητα το National Geographic:

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία τράβηξε ο Andrey Pavlov στις όχθες του ποταμού Li κοντά στο ψαροχώρι Xingping στην επαρχία Guangxi της Κίνας. Ο κ. Huang και τα τέσσερα αδέρφια είναι από τους τελευταίους ψαράδες που χρησιμοποιούν την παραδοσιακή τεχνική ψαρέματος με εκπαιδευμένους κορμοράνους.


Τη φωτογραφία τράβηξε η Frieda Vanhee σε βενζινάδικο στην περιοχή Caprivi της Ναμίμπια.


Η Cynthia MacDonald φωτογράφησε την Kibera, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη -σκουπιδόπολη του Ναϊρόμπι και ολόκληρης της Αφρικής. Σε αυτή ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.


Η Jennifer Holmes Beamer φωτογράφισε ένα χωράφι με λεβάντα σε ένα ταξίδι της στην Ταζμανία.


Ένας πατέρας με την κόρη του και ένα μόνο ψάρι στα δίχτυα τους. Τη φωτογραφία τράβηξε η Cynthia MacDonald στη λίμνη Inle στη Μιανμάρ.


Ο Στυλιανός Παπαρδέλας φωτογράφησε παιδιά να παίζουν στους δρόμους του Varanasi της Ινδίας. Μια έκρηξη χρωμάτων, χαμόγελων και ενέργειας.


Η παράδοση συναντά την τεχνολογία στη φωτογραφία του Chet Stein. Τοποθεσία: Mt. Hagan στην Παπούα Νέα Γουινέα.


Στο ετήσιο φεστιβάλ συγκομιδής στην Bagan της Μιανμάρ βρέθηκε η Joyce Le Mesurier, όπου χιλιάδες μοναχοί απ’ ολόκληρη τη χώρα έρχονται για ελεημοσύνη. Επισκεπτόμενη τους ναούς συνάντησε ένα μικρό αγόρι – μοναχό να παίζει με ένα όπλο – παιχνίδι.


Η αθωότητα των παιδιών μέσα από το χαμόγελό τους, τράβηξε το ενδιαφέρον του Kim Hino στο απομακρυσμένο χωριό Kong Lo του Λάος.


Ο Michael Siy φωτογράφησε τρία παιδιά H’Mong να παίζουν έξω από το σπίτι τους στο χωριό Sa Pa στην επαρχία Lao Cai στο βορειοδυτικό Βιετνάμ.


Σε μια παραλία στην Taghazout του Μαρόκο ο Thomas Pieters είδε ένα παιδί να τον πλησιάζει για να παίξουν το παιχνίδι «που έχω κρύψει το νόμισμα;».


Η Manna Michela τράβηξε τη φωτογραφία στο φεστιβάλ Holi στην Τζαϊπούρ της Ινδίας.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...