Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ένα τραγούδι αγάπης γραμμένο σε σχήμα καρδιάς!

Το τραγούδι με τίτλο «Belle, Bonne, Sage» αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης μουσικής δημιουργίας που χρονολογείται από το 1400 και περιλαμβάνει κυρίως μεσαιωνική μουσική...
Πρόκειται στην ουσία για τμήμα ενός κώδικα που ονομάζεται «Chantilly Codex» και αποτελείται από ερωτικά κομμάτια, ο οποίος φυλάσσεται στο μουσείο Château de Chantilly στην ομώνυμη γαλλική πόλη. Οι περισσότερες συνθέσεις -112 συνολικά σε αριθμό- είναι γραμμένες από Γάλλους δημιουργούς (Johannes Symonis, Jehan Suzay, Pierre de Molins, Goscalch, Solage, Baude Cordier, Jehan Vaillant, Franciscus Andrieu, Johannes Cuvelier, Trebor κ.ά.) και αφορούν σε μπαλάντες και άλλα μουσικά είδη που ήταν δημοφιλή την εποχή εκείνη.

Το παράδοξο είναι πως ενώ όλα τα κομμάτια είναι γραμμένα σε κανονικά μουσικά τετράδια ή φύλλα, με τις νότες και τα άλλα μουσικά σύμβολα να αναπτύσσονται οριζόντια, ένα τραγούδι είναι γραμμένο σε σχήμα καρδιάς προκειμένου να υποδηλώσει και οπτικά το ερωτικό περιεχόμενό του. Ο συνθέτης Baude Cordier θέλησε και οπτικά να υπερτονίσει το ερωτικό περιεχόμενο της μπαλάντας, σημειώνοντας επίσης μια μικρή καρδιά με κόκινο στιλό σε ένα σημείο του χαρτιού. Ο έρωτας σε όλο του το μεγαλείο, λοιπόν!


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...