Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τα πιο ζεστά μέρη του πλανήτη

Σας προειδοποιούμε, θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30...











Jeddah, Σαουδική Αραβία


Στην Jeddah έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες ακόμα και 52C – που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε την ζέστη στο κέντρο της πόλης σας αυτό το καλοκαίρι. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και οι αυστηροί κανόνες που υπάρχουν όσον αφορά την ενδεδειγμένη ενδυμασία, σημαίνει πως ακόμα και αν η θάλασσα είναι δίπλα, μην διανοηθείτε να μείνετε με το μαγιό για να βουτήξετε.

El Azizia, Λιβύη


Η El Azizia ήταν γνωστή ως η πόλη με την πιο υψηλή καταγραφή θερμοκρασίας, 57.8C. Ωστόσο η παγκόσμια μετεωρολογική υπηρεσία (WMO) αποφάνθηκε πως τα όργανα μέτρησης του 1992, οπότε και έγινε η μέτρηση, χρησιμοποιήθηκαν λανθασμένα και έτσι την «διάκριση» πήρε τελικά η κοιλάδα της Καλιφόρνια Death Valley.
Παρόλα αυτά είναι όντως πολύ ζεστά. Θα φτάσετε εδώ μετά από μία ώρα διαδρομή από την Τρίπολη και αν συνεχίσετε να οδηγείτε για ακόμα μία ώρα θα βρεθείτε στην θάλασσα αν θέλετε να δροσιστείτε λίγο.

Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη


Η υπηρεσία WMO βρήκε πως η Μπανγκόγκ είναι η πιο ζεστή πόλη στον κόσμο με μέση θερμοκρασία 28C. Οι πιο επικίνδυνοι μήνες είναι μεταξύ Μάρτιο και Μάιο όταν είναι ακόμα πιο ζεστά και με υγρασία στο 90%.

Queensland, Αυστραλία


Ήταν μία μικρή έκπληξη να μάθουμε πως το μέρος που είναι διάσημο για τους υφάλους του είναι στην λίστα. Δεν θα σας βοηθήσει ούτε το αντηλιακό ούτε η ομπρέλα αν ξαναπροκύψουν οι παλιότερες θερμοκρασίες. Το 2003, σημειώθηκαν εδώ θερμοκρασίες ύψους 69.3C.

Wadi Halfa, Σουδάν


Η Wadi Halfa είναι η πόλη από την οποία περνάει όποιος θέλει να φτάσει στο Σουδάν της Αιγύπτου. Είναι ένα εκπληκτικό μέρος στην έρημο του Nubian, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ο κατάλληλος προορισμός για ένα ταξίδι αναψυχής με τα παιδιά. Αν και τελεί υπό δικτατορικό καθεστώς, είναι ένας μοναδικός προορισμός για να θαυμάσετε την έρημο. Μπορείτε να έρθετε για ημερήσια εκδρομή από την Αίγυπτο με το φέρρυ από το Aswan. Προετοιμαστείτε για 52C.

Dasht-e Lut έρημος, Ιράν


Η υψηλότερη θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης που έχει καταγραφεί ποτέ είναι στην έρημο Dasht-e Lut στους 70C. Είναι και ένα από τα πιο ξηρά μέρη του κόσμου και για ένα μεγάλο μέρος της δεν υπάρχει κανένας ζωντανός οργανισμός ούτε καν βακτήρια. Για όσους τελικά το πάρουν απόφαση, δεν θα το μετανιώσουν αφού η έρημος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όπως τις δύνες ύψους μέχρι και 500 μέτρα.

Death Valley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Η υπηρεσία WMO έχει αναγνωρίσει το Death Valley ως το πιο ζεστό μέρος στη γη με θερμοκρασία 56.7C, μετά την El Azizia της Λιβύης. Παρόλο το τρομακτικό όνομά της, είναι ένας εκπληκτικός τόπος με μεγάλες αντιθέσεις. Μπορεί να είναι πολύ ζεστά και να υπάρχει έντονη ξηρασία αλλά έχει και χιονοπτώσεις και άγρια λουλούδια που ανθίζουν την περίοδο των σπάνιων βροχοπτώσεων

Dallol, Αιθιοπία


Αν έρθετε στο Dallol δεν θα χρειαστείτε παλτό ή κασκόλ. Είναι το πιο ζεστό, κατοικήσιμο μέρος στη γη με μέση θερμοκρασία 41C, και πολλοί από εσάς μπορεί να μην το αντέξουν.

Τιμπουκτού, Μάλι


Αυτή η πανέμορφη πόλη που πρόσφατα υπέφερε από έντονη αναστάτωση μετά την εκδίωξη των ανταρτών, σημειώνει υψηλές θερμοκρασίες και κάποιες φορές ξεπερνάει τους 50 βαθμούς. Η υψηλότερη που έχει καταγραφεί είναι 54C. Το Timbuktu έχει μία στενάχωρη ιστορία αφού από ευλογημένος τόπος έφτασε να είναι σήμερα γεμάτος βομβαρδισμένα και κατεστραμμένα κτίρια με πολύ φτωχούς κατοίκους.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...