Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ναός μέσα στη θάλασσα!

Ο Pura Tanah Lot είναι ένα ινδουιστικός ναός στα νοτιοδυτικά του νησιού Μπαλί της Ινδονησίας, ο οποίος βρίσκεται σε μια βραχώδη προεξοχή 50 μέτρα από την ακτή, μέσα στη θάλασσα. Το όνομα «Tanah Lot» σημαίνει «τόπος στη μέση της...
θάλασσας», και αφορά στη θέση του ιερού, το οποίο οι πιστοί μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα, περπατώντας μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια σκαρφαλώνοντας τα βράχια. Σε μια μικρή σπηλιά, στους πρόποδες του ιερού βράχου, υπάρχει μια πηγή γλυκού νερού, η οποία χύνεται στη θάλασσα και φυλάσσεται από ιερείς.

Η δημιουργία του ιερού αποδίδεται στον ιερέα Danghyang Nirartha ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις αρχές του 16ου αιώνα στην περιοχή, αναπαύθηκε στο βράχο αυτό, ο οποίος βρισκόταν στην ακτή. Εκεί κατασκεύασε με τους μαθητές του το ησυχαστήριό του, ενώ με το πέρασμα των χρόνων το νερό πλημμύρισε την ακτή και ο βράχος βρέθηκε στο νερό. Ο ναός συγκεντρώνει πολλούς πιστούς από την ενδοχώρα αλλά και ξένους επισκέπτες, ενώ ο βράχος αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στο Μπαλί.










 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...