Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 10 πιο δημοφιλή αξιοθέατα των Η.Π.Α.

Το άγαλμα της ελευθερίας στην Νέα Υόρκη, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, είναι τρία μόνο από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των Η.Π.Α. Μάθετε ακόμη επτά από αυτά.


Μπορεί να μην τα επισκεφτούμε ποτέ -και αυτό είναι μια μεγάλη πιθανότητα- αλλά τα όνειρα, ευτυχώς δεν στοιχίζουν και η ταξιδιωτική γνώση μπορεί κάποια στιγμή να φανεί χρήσιμη. Οπότε δεν είναι κακό να γνωρίζουμε δέκα από τα καλύτερα αξιοθέατα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ποτέ κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η μοίρα και σε ποιο αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είναι πιθανό να βρεθούμε.


1. Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains


 Το εθνικό πάρκο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική, βρίσκεται μεταξύ Τεννεσί και Βόρειας Καρολίνας. Η βιοποικιλότητα του πάρκου, με μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, ήταν η αιτία που τα όρη του Great Smoky έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στην έκταση των 2000 χλμ.2 του πάρκου θα περπατήσετε και όπου και να ξαποστάσετε θα είναι μαγευτικά.


2. Άγαλμα της Ελευθερίας


Το έμβλημα της αμερικάνικης ελευθερίας, βρίσκεται στο νησί της Ελευθερίας, λίγο έξω από το Μανχάταν. Με μια μικρή βόλτα με το καραβάκι, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το μεγαλείο του αγάλματος είτε από τη βάση του, είτε να απολαύσετε τη μεγαλειώδη θέα που προσφέρει, αν ανεβείτε στην κορώνα του αγάλματος (για το οποίο καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση).


3. Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ


Οι σκαλισμένες κεφαλές τεσσάρων Αμερικανών προέδρων (Ουάσινγκτον, Τζέφερσον, Ρούσβελτ και Λίνκολν) πάνω σε ένα βουνό, για τους Αμερικανούς είναι εθνικό μνημείο. Και ακόμα και αν για εσάς η αμερικανική ιστορία είναι αδιάφορη, στην ευρύτερη περιοχή του όρους Ράσμορ, υπάρχει η οροσειρά των Black Hills με τοπία να ανακαλύψετε και να φωτογραφίσετε και σε απόσταση 1-2 ωρών, ένα σωρό εθνικά πάρκα να επισκεφτείτε.


4. Καταρράκτες του Νιαγάρα


 Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, που μοιράζονται μεταξύ Καναδά και Η.Π.Α., προσφέρουν μία από τις εντυπωσιακότερες εικόνες, με την πτώση 3.000.000 λίτρων νερού κάθε δευτερόλεπτο και τη δυνατότητα να πλησιάσει τόσο ο επισκέπτης, ώστε να αισθανθεί τη δυναμική των ταραγμένων νερών. Οι τουριστικές επιλογές στους καταρράκτες είναι πολλές, με απλούστερη το να πάρετε το καραβάκι και να φτάσετε μέχρι τη βάση των ορμητικών υδάτων.


5. Το Eθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον


 Το εθνικό πάρκο στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. είναι πιθανότατα το μοναδικό δωρεάν αξιοθέατο της χώρας. Μέσα στο πάρκο θα επισκεφτείτε το Καπιτώλιο, τους κήπους αφιερωμένους σε εξέχουσες μορφές της Αμερικανικής ιστορίας και πληθώρα μουσείων και γκαλερί.


6. Οι «τέσσερις γωνίες»


«Four Corners» είναι το σημείο συνάντησης τεσσάρων αμερικανικών πολιτειών. Είναι το μοναδικό σημείο στην Αμερική που κάποιος μπορεί να πατάει ταυτόχρονα σε τέσσερις πολιτείες. Ο αρχικός διαχωρισμός των πολιτειών βάση των μεσημβρινών και παραλλήλων, οδήγησε τις τέσσερις πολιτείες, Αριζόνα, Κολοράντο, Νέο Μεξικό και Γιούτα, να συναντώνται σε ένα σημείο.


7. Freedom Trail


Το μονοπάτι της ελευθερίας βρίσκεται στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης και οδηγεί τους επισκέπτες σε 16 διαφορετικά ιστορικά μνημεία της πόλης. Είναι χαραγμένο με κόκκινα τούβλα και έχει έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων, ενώ ήταν ιδέα εντός ντόπιου δημοσιογράφου το 1951, με αποτέλεσμα 40.000 επισκέπτες ετησίως να οδηγούνται από αυτό το μονοπάτι στα αξιοθέατα της πόλης.


8. Η γέφυρα Golden Gate


Μια από τις διασημότερες γέφυρες των Η.Π.Α., είναι η κρεμαστή γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο. Το κόκκινο χρώμα της γέφυρας και ο art deco σχεδιασμός της, τα 2,7 χιλιόμετρα που διανύει και οι πύργοι ύψους 300 μέτρων, την κάνουν ένα από τα απαραίτητα και πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας.


9. Το μονοπάτι των Απαλαχίων


Ένα από τα μεγαλύτερα μονοπάτια του κόσμου, βρίσκεται στις ανατολικές Η.Π.Α. Έχει μήκος 3.500 χιλιόμετρα, διασχίζει 14 πολιτείες και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανακαλύψει κάποιος τις ομορφιές της Ανατολικής Ακτής της χώρας. Κάθε χρόνο, γύρω στους 2.000 πεζοπόρους, επιχειρούν να διανύσουν την απόσταση αυτή. Οι περισσότεροι όμως λόγω χρονικών ή άλλων περιορισμών, καταφέρνουν ένα κομμάτι μόνο της διαδρομής.


10. Γκραν Κάνυον


Ένα από τα εφτά φυσικά θαύματα του κόσμου, βρίσκεται στην Αριζόνα και είναι το φαράγγι Γκραν Κάνυον. Μπορείτε να το θαυμάσετε από ψηλά με ελικόπτερο, να το περπατήσετε ή να πάρετε ένα γαϊδαράκο να σας κάνει βόλτα στα μονοπάτια του ή απλά να πάτε στην άκρη του (όχι πολύ άκρη όμως) και να βγάλετε μια κραυγή και να ακούσετε την ηχώ της για πολλή ώρα μετά. Το βάθος του φαραγγιού είναι περίπου 2.000 μέτρα και η επίσκεψή του είναι μια εμπειρία αδιαμφισβήτητα μοναδική.

dinfo.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...