Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τρομακτικό μονοπάτι από σανίδες χιλιάδες μέτρα ψηλά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το Hua Shan είναι ένα βουνό που βρίσκεται κοντά στην πόλη Huayin στην επαρχία Shaanxi. Είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα βουνά της Κίνας και έχει μακρά ιστορία θρησκευτικής σημασίας.

Το επιβλητικό βουνό έχει πέντε κύριες κορυφές από τις οποίες η υψηλότερη είναι το South Peak που έχει ύψος 2,154.9 μέτρα. Σε αυτή την κορυφή λοιπόν βρίσκεται το περίφημο Cliffside Plank Path, το τρομακτικότερο μονοπάτι που έχετε δει ποτέ.

Μια διαδρομή για ανθρώπους με ατσάλινα νεύρα και γερή καρδιά. Πρόκειται για ένα μονοπάτι από στενές ξύλινες σανίδες, ράβδους από χάλυβα και σκαλοπάτια σκαλισμένα πάνω στους βράχους, τοποθετημένο χιλιάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Αν και είναι μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα παραμένει μια πρόκληση για τους τολμηρούς που ταξιδεύουν στην περιοχή από όλο τον κόσμο.

Η μόνη ασφάλεια για αυτούς που θα δοκιμάσουν να το περπατήσουν είναι δυο ιμάντες που δένονται στις αλυσίδες πάνω από το μονοπάτι και κοστίζουν περίπου 4 ευρώ στους θαρραλέους περιπατητές.  Πάρτε μια μικρή γεύση του τρομακτικού Cliffside Plank Path στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που ακολουθούν..













dinfo.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...