Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Όπερα του Σίδνεϋ

Η όπερα του Σύδνεϋ (Sydney Opera House) βρίσκεται στο Σίδνεϋ, στη Νότια Νέα Ουαλία της Αυστραλίας. Είναι ένα από τα πιο διάσημα κτήρια του 20ού αιώνα, και ένας από τους διασημότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσμο. Τοποθετημένο στο σημείο Bennelong στο λιμάνι του Σύδνεϋ και κοντά στην εξίσου διάσημη γέφυρα του Σύδνεϋ, το κτήριο και τα περίχωρά του διαμορφώνουν μια εικονική αυστραλιανή εικόνα. Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Εκτός από πολλά περιοδεύοντα θέατρα...
μπαλέτα, και μουσικές παραγωγές, η όπερα είναι το σπίτι της όπερας της Αυστραλίας, θεάτρων του Σύδνεϋ και της συμφωνικής ορχήστρας του Σύδνεϋ.
Η όπερα του Σύδνεϋ περιέχει πέντε θέατρα, πέντε στούντιο πρόβας, δύο κύριες αίθουσες, τέσσερα εστιατόρια, έξι bars και πολυάριθμα καταστήματα αναμνηστικών. Τα πέντε θέατρα που αποτελούν τις εγκαταστάσεις:
-Η αίθουσα συναυλιών Concert Hall, με 2.679 καθίσματα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μηχανικό όργανο στον κόσμο με πάνω από 10.000 σωλήνες.
-Το θέατρο της όπερας Opera Theatre, με 1.547 καθίσματα, είναι ο κύριος χώρος παραστάσεων για την όπερα της Αυστραλίας Opera Australia, χρησιμοποιείται επίσης από την αυστραλιανό μπαλέτο Australian Ballet Company .
-Το θέατρο Drama Theatre, με 544 καθίσματα
-Το θέατρο Playhouse, με 398 καθίσματα
-Το θέατρο Studio Theatre, με 364 καθίσματα
Εκτός από τις θεατρικές παραγωγές, οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται επίσης για εκδηλώσεις όπως γάμοι, πάρτυ και διασκέψεις.

πηγή  el.wikipedia.org




 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...