Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Ζωή και ο τραγικός θάνατος του Μπένι Χίλ...

Ο Alfred Hawthorne Hill (Μπένι Χίλ) ήταν Άγγλος κωμικός, διάσημος για την εκπομπή του "The Benny Hill Show". Ο Μπένι Χίλ, γεννήθηκε το 1924 και μεγάλωσε στο Σάουθαμπτον της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Ανθρωπος αυτός επαιξε σημαντικό Καλλιτεχνικό ρόλο κυρίως την δεκαετία του 1970-1980 με το ομώνυμο σόου του, που αφησε εποχή. Μάθετε λίγα για την ιστορία του αλλα και το τραγικό του τέλος...

Οπως αναφέραμε ο Μπένι Χίλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Σάουθαμπτον της Μεγάλης Βρετανίας.Τ ελειώνοντας το σχολείο, εργάστηκε ως γαλατάς, χειριστής κινητής γέφυρας, οδηγός και ντράμερ, μέχρι που τελικά κατάφερε να μπει στο χώρο του θεάματος ως βοηθός διευθυντή σκηνής.Τότε ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρά κλαμπ για άντρες. Η πρώτη επαγγελματική του δουλειά στο θέατρο ήταν με τον Reg Varney,ενώ για τις απαιτήσεις της σκηνής, άλλαξε και το όνομά του σε Μπένι, προς τιμή του αγαπημένου του κωμικού, Τζάκ Μπένι (Jack Benny).

Μετά τον Β' παγκόσμιο πολεμο
Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το ξεκίνημα της τηλεόρασης, ο Χιλ εργάστηκε σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1949 στην εκπομπή "Hi There". Συνέχισε να εργάζεται ασταμάτητα μέχρι που η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται το 1955 με το "The Benny Hill Show", που παιζόταν στην Τηλεόραση του BBC. Παρέμεινε στο BBC μέχρι το 1968, με μικρά διαλείμματα. Το 1964 έπαιξε τον Νικ Μπότομ σε μια τηλεοπτική εκδοχή του "Όνειρου Θερινής Νύχτας" του Σαίξπηρ.

"The Benny Hill show"
 Το 1969, η εκπομπή μετακόμισε από το BBC στην "Thames Television", όπου και έμεινε μέχρι τον τερματισμό της το 1989. Σε αυτό το Σόου ο Χίλ χαρακτηρίζονταν απο τον "μισογυνισμό" του αλλα και απο τα αστεία σχόλια εναντιον των Γυναικών. Το πιο κοινό αστείο της εκπομπής ήταν η σκηνή πριν το τέλος του επεισοδίου, όπου διάφορα μέλη του καστ, καθώς και μερικές "ελαφρώς" ντυμένες γυναίκες κυνηγούν τον Χιλ, πάντα με υπόκρουση το τραγούδι "Yakety Sax". Εκτός από τα κωμικά σκετς της εκπομπής, υπήρχε και μια ομάδα όμορφων γυναικών γνωστών ως "Οι άγγελοι του Χιλ" (Hill's Angels), που είτε εκτελούσαν χορευτικά νούμερα, είτε συμμετείχαν σε σκετς με τον Χιλ. Η Εμπομπή φυσικά ειχε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το τέλος της εκμπομπής και η καταρράκωση του Χίλ
Το 1989,ο πρώην υπεύθυνος ψυχαγωγικού προγράμματος της "Thames Television" (John Howard Davies), δήλωσε ότι έπρεπε να διακόψει οριστικά την εκπομπή, για τρεις λόγους: "1) η τηλεθέαση έπεφτε, 2) η εκπομπή κόστιζε πάρα πολλά λεφτά, και 3) [ο Χιλ] φαινόταν κουρασμένος". Ο ίδιος ο Χιλ καταρρακώθηκε με τη διακοπή της εκπομπής.

Προσωπική Ζωή
Ο Χιλ δεν είχε πολλούς φίλους, αλλά οι συνάδελφοί του θεωρούν ότι δεν ήταν μοναχικό άτομο. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, αν και είχε κάνει πρόταση γάμου σε τρεις γυναίκες. Παρότι το πατρικό του σπίτι στο Σάουθαμπτον του ανήκε, δεν αγόρασε ποτέ κάποιο σπίτι στο Λονδίνο, ούτε είχε ποτέ αυτοκίνητο. Ο Χιλ προτιμούσε να νοικιάζει τα διαμερίσματα που έμενε, στην αρχή ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στο
Κουίνσγκεϊτ (Queensgate) του Λονδίνου μέχρι το 1986, και στην συνέχεια ένα μικρό διαμέρισμα στο Τέντινγκτον, σε πολύ μικρή απόσταση απο τα στούντιο της "Thames Television" όπου γυριζόταν η εκπομπή του. Η μόνη πολυτέλεια που επέτρεπε ο Χιλ στον εαυτό του ήταν τα ταξίδια: Επισκεπτόταν συχνά τη Μασσαλία, ενώ -εκτός από Γαλλικά- μιλούσε επίσης Γερμανικά, Ολλανδικά και Ιταλικά σε επίπεδο καθημερινής συνεννόησης. Οι διακοπές στο εξωτερικό συχνά αποτελούσαν πηγή άντλησης νέου χιουμοριστικού υλικού για την εκπομπή του.Συνολικά εκτός απο το "Beny Hill show",πήρε μερος και σε εννιά ταινίες.

Ο Τραγικός Θάνατος
Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, η υγεία του Χιλ είχε αρχίσει να φθίνει. Αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, και έτσι το Φεβρουάριο του 1992 οι γιατροί του συνέστησαν να χάσει βάρος και να εισαχθεί για εγχείριση bypass. Ο Χιλ απέρριψε την πρόταση και μία εβδομάδα αργότερα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια. Πέθανε στις 19 Απριλίου 1992, σε ηλικία 68 ετών χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι. Δύο μέρες αργότερα (21 Απριλίου), οι γείτονές του ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία τον βρήκε νεκρό στην πολυθρόνα του με ανοιχτή την τηλεόραση. Από ειρωνία της τύχης, την ημέρα του θανάτου του είχε φτάσει ένα νέο συμβόλαιο από την "Central Independent Television" για ένα καινούργιο Σόου. Τελειώνοντας αξίζει να αναφερουμε πως εμπνεόμενος απο τους κωμικούς του μιούζικ χωλ, ο Χιλ αποφάσισε να αφήσει το σημάδι του στο χώρο του θεάματος και το κατάφερε.


πηγή   retromania-gr.blogspot.com


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...