Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μιλάνο, πρωτεύουσα της μόδας...

Το Μιλάνο είναι η πόλη που συναγωνίζεται το Παρίσι για τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας της μόδας, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ίσως να είναι και ο Νο 1 προορισμός για shopping. Θα το αδικούσαμε όμως αν μέναμε μόνο σ’αυτό τη στιγμή που διαθέτει ιστορία και πλούσια παράδοση, σπουδαία αξιοθέατα, εξαιρετικό φαγητό, και μέρη για έντονη διασκέδαση. Βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία και είναι...
το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής, αλλά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου. Πασίγνωστες εταιρίες όπως η Alfa Romeo και η Pirelli αλλά και οίκοι όπως οι Armani, Versace, Prada κ.ά. έχουν εκεί την έδρα τους.
Η γνωριμία με την πόλη του Μιλάνου ξεκινά πάντα από τη φημισμένη πλατεία Ντουόμο (Duomo). Εκεί βρίσκεται ο υπέροχος και τεράστιος καθεδρικός ναός, χαρακτηριστικό δείγμα γοτθικού ρυθμού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1386 και τελείωσε 5 αιώνες αργότερα!

 πλατεία Ντουόμο (Duomo) 

Βόρεια της πλατείας Ντουόμο συναντάτε την ιστορική στοά μαγαζιών Gallerie Vittorio Emannuele II, μια στοά-σύμβολο του Μιλάνου, όπου ακόμη κι αν δεν ψωνίσετε κάτι ή δεν καθίσετε σε κάποιο από τα πολυτελή καφέ της, αξίζει να περπατήσετε.

Gallerie Vittorio Emannuele II 

Η Πινακοθήκη της Μπρέρα όπου φιλοξενούνται έργα των Ραφαέλο και Ελ Γκρέκο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Μιλάνου, όπως επίσης και ο ναός Santa Maria delle Grazie όπου θα θαυμάσετε το Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Santa Maria delle Grazie 

Η Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala) είναι η πιο φημισμένη λυρική όπερα και καθρεφτίζει όλον τον πλούτο και την αισθητική της Αναγέννησης.

Σκάλα Μιλάνου

Σχέδια και σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που έζησε στο Μιλάνο κατά την εποχή του Λουδοβίκου Σφόρτσα μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει στη βιβλιοθήκη Ambrosiana.

βιβλιοθήκη Ambrosiana 

 Για βόλτες προσφέρεται η περιοχή Μποβίζα-Ντεργκάνο με τα γραφικά σοκάκια, όπως επίσης και η συνοικία Ναβίλι με τα διάφορα καταστήματα και μπαράκια. Στο τετράγωνο Quadrillatero d’ Oro ετοιμαστείτε να ξοδέψετε! Οι βιτρίνες των καταστημάτων επώνυμων οίκων με είδη ρουχισμού, υποδήματα και αξεσουάρ θα σας μαγέψουν.

Quadrillatero d’ Oro 

 Πάμπολλες είναι οι προτάσεις διασκέδασης στην πόλη του Μιλάνου. Τα καφέ με τον αυθεντικό ιταλικό espresso και τα μπαράκια, εκτός από αξέχαστες στιγμές στην ιταλική πόλη, δίνουν και μαθήματα design. Ας μην ξεχνάμε ότι οι λέξεις στιλ, φινέτσα, κομψότητα είναι εδώ και χρόνια συνυφασμένες με τους Ιταλούς. Ικανοποιημένοι μένουν στο Μιλάνο και οι λάτρες των γαστρονομικών απολαύσεων, αφού είναι αμέτρητα τα εστιατόρια με καλό φαγητό, ιταλικό και μη. Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι επαγγελματίες που σπεύδουν στο Μιλάνο μόνο και μόνο για να ενημερωθούν σχετικά με τη μόδα –όχι μόνο στα ρούχα, αλλά σε κάθε είδος- και στο πώς αυτή εξελίσσεται. Τα fashion shows και η εβδομάδα μόδας συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz, ενώ οι εκθέσεις με άλλο αντικείμενο γίνονται σημείο συνάντησης για πάμπολλες εταιρίες που εδρεύουν εκτός Ιταλίας. Η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και το γεγονός ότι η κουλτούρα των Ιταλών ταιριάζει πολύ με την ελληνική, έχουν εξασφαλίσει για το Μιλάνο μία θέση στην καρδιά των Ελλήνων, που το επιλέγουν για ολιγοήμερες ή μεγαλύτερης διάρκειας αποδράσεις.


πηγή  touristorama.com


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...