Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Kieron Williamson: o 8χρονος ζωγράφος-φαινόμενο

Ο Kieron είναι 8 χρονών. Του αρέσει να ζωγραφίζει και να παίζει ποδόσφαιρο.

Η πρώτη του έκθεση ξεπούλησε μέσα σε 14 λεπτά, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 200.000 δολάρια...




Ο Kieron Williamson ήταν ένα συνηθισμένο δραστήριο νήπιο. Λάτρευε να παίζει μέσα στις λάσπες, να παρατηρεί έντομα και να εξερευνά τον έξω κόσμο. Μέχρι τα πέντε του δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, ώσπου τον Μάιο του 2008 ζήτησε από τους γονείς του ένα μπλοκάκι. Βρισκόταν με την οικογένειά του στην Κορνουάλλη για διακοπές και εμπνεόμενος από τις βάρκες ενός τοπικού λιμανιού, θέλησε να τις σχεδιάσει. Καθώς οι μέρες περνούσαν, εκείνος προσέθετε στις βάρκες του φόντο, σκηνικό, λόφους και σπίτια.


Με την πάροδο του χρόνου, οι ικανότητες του Kieron αναπτύσσονταν. Οι γονείς του Michelle και Keith δεν είναι καλλιτέχνες, αγαπούν όμως την τέχνη και συλλέγουν έργα καλλιτεχνών από την περιοχή του Norfolk. Έτσι, όταν ο γιος τους τούς ζήτησε βοήθεια, εκείνοι στράφηκαν στους τοπικούς καλλιτέχνες και τις γκαλερί. «Από την πρώτη μέρα ο Kieron είχε μια ενστικτώδη ικανότητα να αναμιγνύει τα χρώματα. Του αρέσουν πολλά και διαφορετικά υλικά: οι νερομπογιές, τα ακρυλικά και προσφάτως οι λαδομπογιές. Πάντα είχε εμμονή με τα καλής ποιότητας επαγγελματικά υλικά. Ποτέ δεν ήταν ευχαριστημένος με τις παιδικές μπογιές!» λέει η μητέρα του.


Το ίδιο καλοκαίρι ο Kieron περνούσε μια ώρα τη βδομάδα κάνοντας μαθήματα με την Carol Pennington, δασκάλα ζωγραφικής. Το σύγχρονο στυλ της Pennington του έδωσε την ευκαιρία να χαλαρώσει και να αφεθεί χωρίς παρ' όλα αυτά να αλλάξει το δικό του. «Δεν μπορείς να αναγκάσεις τον Kieron να κάνει κάτι που δεν θέλει» λέει η Michelle.


Καθώς η δουλειά του παιδιού τους προχωρούσε και βελτιωνόταν σταθερά, με επιπλέον μαθήματα και νίκες σε τοπικούς διαγωνισμούς, η Michelle και ο Keith ήλπιζαν πως κάποτε στο μέλλον θα κατάφερνε να μπει στον χώρο της τέχνης. Η στιγμή αυτή ήρθε τελικά πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν, όταν ο Kieron ήταν ακόμη έξι ετών. Η πρώτη έκθεσή του έγινε τον Αύγουστο του 2009 ενώ η δημοπρασία που ακολούθησε ξεπούλησε μέσα σε 14 λεπτά αναδεικνύοντάς τον σε παγκόσμιο φαινόμενο.

O πολλά υποσχόμενος μίνι Monet, όπως τον αποκάλεσαν, μοιράζει πλέον τον χρόνο του ανάμεσα στη ζωγραφική,το σχολείο, το ποδόσφαιρο και το playstation.

iefimerida.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...