Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η εξωπραγματική ομορφιά του ποταμού Verzasca στην Ελβετία

Ο ποταμός Verzasca στην Ελβετία, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά του και την γραφική ομορφιά του. Ο φωτογράφος Claudio Gazzaroli αποφάσισε...
να ανακαλύψει και να παρουσιάσει στον υπόλοιπο κόσμο και την εσωτερική ομορφιά του εξωτικού ποταμού.
Έτσι φόρεσε ένα σκάφανδρο, πήρε μια αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή του και βούτηξε στην κοίτη του ποταμού για να τραβήξει μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες.


Το 30 χιλιομέτρων μήκους ποτάμι πηγάζει από το Pizzo Barone και εκβάλλει στη λίμνη Maggiore, στην Ιταλία. Η κοιλάδα του ποταμού βρίσκεται στην Ιταλόφωνη περιοχή της Ελβετίας και είναι ένας αρκετά δημοφιλής τουριστικός προορισμός.


Άνθρωποι έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν τα γαλαζοπράσινα νερά του Verzasca, κάνουν καταδύσεις και απολαμβάνουν τα ζωντανά χρώματα που ντύνονται οι βράχοι στις όχθες του.

Οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν να αποθανατίσουν με τον φωτογραφικό τους φακό τα βουνά που περιβάλλουν τον Verzasca ή τις πολλές γέφυρες που είναι χτισμένες πάνω του.


Αλλά ο Claudio Gazzaroli ήθελε να προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία σε αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης. Καταδύθηκε σε βάθος 50 ποδιών και κατάφερε να συλλάβει την σχεδόν απόκοσμη καθαρότητα των νερών του ποταμού. 

Ο Gazzaroli κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του αναρωτήθηκε: » γιατί κάποιος χρειάζεται λογισμικό όπως το Photoshop, όταν η Μητέρα Φύση φαίνεται να κάνει καλύτερη δουλειά από μόνη της.»


dinfo.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...