Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα ημισελήνου!

Το Ντουμπάι επιδεικνύει για άλλη μία φορά την οικονομική και τεχνική του δυνατότητα σε προηγμένες κατασκευές, υιοθετώντας την καινοτόμα πρόταση του καλιφορνέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου Transparent House να κατασκευάσει έναν γιγάντιο ουρανοξύστη σε σχήμα ημισελήνου...




Η εν λόγω φιλόδοξη κατασκευή παρουσιάστηκε ως η βασική πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου στο διαγωνισμό «ThyssenKrupp Elevator Architecture Award 2011″, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις.


Ο «Πύργος της Ημισελήνου» (Crescent Moon Tower) , όπως θα ονομάζεται το κτίριο, θα έχει σχήμα μισοφέγγαρου, συμβολίζοντας τόσο τη θρησκευτική παράδοση του Ντουμπάι όσο και το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται η πόλη αυτή τη στιγμή.


Ο ουρανοξύστης αναμένεται να κατασκευαστεί στο εσωτερικό του περίφημου πάρκου αναψυχής «Za’abeel», προσφέροντας στους επισκέπτες πολλές δυνατότητες: πολυκαταστήματα, εστιατόρια, βιβλιοθήκες, γκαλερί τέχνης, πολυχώρους για τα παιδιά…


Καθώς η πολυτέλεια και η καινοτομία δεν έχουν όρια στην πόλη αυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένα ακόμη πρωτότυπο κτίριο αναμένεται να κάνει… πάταγο με την εμφάνισή του τόσο ανάμεσα στους ντόπιους όσο και στους φανατικούς ξένους επισκέπτες του Ντουμπάι.


perierga.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...