Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Jindo County...Εκεί που η θάλασσα ανοίγει στα δυο...

Σύμφωνα με την Βίβλο κατά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, όταν ο Μωυσής  χτύπησε με το ραβδί του την Ερυθρά θάλασσα, τα νερά χωρίστηκαν και σηκώθηκαν σαν τοίχοι από τις δυο πλευρές. 
Ο Μωυσής πέρασε με τον λαό του αλλά όχι και οι Αιγύπτιοι στρατιώτες που τους  κυνηγούσαν. Όταν πήγαν να περάσουν και εκείνοι τα νερά επανήλθαν και τους έπνιξαν. 

Ξέρετε ότι το ίδιο θαύμα συμβαίνει κάθε χρόνο στην Κορέα;Το Jindo county είναι ένα αρχιπέλαγος 250 νησιών, από τα οποία το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Κορέα.


Κάθε χρόνο προς το τέλος Φεβρουαρίου αλλά και στα μέσα Ιουνίου, η εξαιρετικά χαμηλή παλίρροια δημιουργεί ένα φυσικό πέρασμα γης, μήκους 2,9 χιλιόμετρων και 10-40 μέτρων πλάτους που ενώνει το νησί Jindo με το νησί Modo νότια του Jindo.


Το πέρασμα παραμένει για περίπου μία ώρα πριν βυθιστεί και πάλι. Το γεγονός γιορτάζεται με ένα τοπικό φεστιβάλ που ονομάζεται «Jindo’s Sea Way«, όπου ντόπιοι και τουρίστες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο και να περπατήσουν κυριολεκτικά.. στη μέση της θάλασσας.dinfo.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...