Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Οι πιο ελκυστικοί εμπορικοί δρόμοι της Ευρώπης!

Είτε θέλετε να χαζέψετε αντίκες ή να μπείτε στο βασίλειο των διάσημων σχεδιαστών, η Ευρώπη έχει ορισμένους από τους πιο ελκυστικούς εμπορικούς δρόμους, δημοφιλείς στις μέρες μας αλλά και ιστορικούς ταυτόχρονα, που προσφέρουν πολλά περισσότερα από ένα απλό shopping therapy!


1. Princes Street, Εδιμβούργο, Σκοτία

Yπήρξε δημοφιλές σημείο για ψώνια από τις αρχές του 1800. Πανύψηλα κτήρια γεωργιανής εποχής στεγάζουν εντυπωσιακά πολυκαταστήματα, ενώ ιστορικά κτήρια, ξενοδοχεία και ρομαντικά μπιστρό συμπληρώνουν το σκηνικό.

2. Nine Streets, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Βρίσκεται στην πολύ όμορφη περιοχή Jordaan, όπου κυριαρχούν οι γκαλερί τέχνης, τα κουρεία αλλά και καταστήματα που πουλούν χειροποίητα κοσμήματα.

3. Champs-Elysées, Παρίσι, Γαλλία

Ένας από τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στον κόσμο, αλλά και από τους ωραιότερους. Εξαιρετικός προορισμός αγορών, συγκεντρώνει τα πλέον διάσημα brands του κόσμου.

4. Gamla Stan, Στοκχόλμη, Σουηδία

Στην παλιά πόλη (Gamla Stan) της Στοκχόλμης μπορείτε να εξερευνήσετε τα λιθόστρωτα δρομάκια και να ανακαλύψετε αντικερί, καταστήματα χειροποίητων αντικειμένων αλλά και τοπικά αρτοποιεία με φρεσκοψημένες πίτες με μούρα και σπιτικά γλυκά.

5. Shambles, York, Αγγλία

Πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο πιο γραφικός δρόμος στη Βρετανία. Το Shambles είναι ένα τμήμα στο ιστορικόκέντρο της πόληςόπου οι δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και τα κτήρια διαθέτουν περίτεχνες ξύλινες διακοσμήσεις. Παλιότερα εδώ υπήρχαν τα περισσότερα κρεοπωλεία της πόλης, ενώ σήμερα αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους μεσαιωνικούς δρόμους της πόλης με πλήθος καταστημάτων για κάθε γούστο.

6. Maria Theresien Street, Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Το Ίνσμπρουκ είναι μια όμορφη πόλη που βρίσκεται στην ορεινή δυτική Αυστρία. Οι φαρδείς δρόμοι στο παλιό τμήμα του κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη, αλλά ο δρόμος Maria Theresien Street είναι ο πλέον πολυφωτογρφημένος. Μεσαιωνικά κτήρια και μπαρόκ δομές κλέινουν στο εσωτερικό τους από εμπορικά κέντρα μέχρι ωραία καφέ και εστιατόρια.

7. Galeries Royales Saint-Hubert, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Είναι μοναδικός στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς διαθέτει μια εντυπωσιακή γυάλινη οροφή και πρόκειται στην ουσία για έναν στεγασμένο δρόμο που διαθέτει δομές που χρονολογούνται από το 1847. Πολυκαταστήματα, αντικερί, παραδοσιακά έργα τέχνης αλλά και καταστήματα με σοκολάτες πολυτελείας αξίζουν της προσοχής σας.

8. Όλα τα σοκάκια στη Βενετία, Ιταλία

Μακριά από τα τουριστικά σημεία της πόλης, αναζητήστε λιγότερο γνωστές διαδρομές και εξερευνήστε τες. Εξειδικευμένα καταστήματα με τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και παραδοσιακές λιχουδιές. Οι βενετσιάνικες μάσκες είναι must.

9. Placa, Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Στην καρδιά της πόλης ο δρόμος αυτός αποτελεί τόπο συνάντησης για τους Κροάτες. Άνοιξε για το κοινό τον 12ο αιώνα και ανακατασκευάστηκε μετά το σεισμό του 1667. Η περιοχή είναι ταυτόσημη με τα περισσότερα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, ενώ ο περίπατος εκεί θα σας αποζημιώσει.

10. Kramgasse, Βέρνη, Ελβετία

Χάρμα οφθαλμών, ένας από τους ωραιότερους δρόμους της Ευρώπης και ένας από τους κυριότερους στην Παλιά Πόλη, η οποία περιλαμβάνεται στα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO. Πέρα από τα όμορφα μικρομάγαζα, εδώ υπάρχει και το σπίτι όπου ζούσε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

11. Via dei Condotti, Ρώμη

Για dolce vita και ατελείωτο shopping, βρίσκεστε στοιδανικό σημείο. Από τους πλέον εντυπωσιακούς δρόμους της πόλης όπου οι πολυτελείς μπουτίκ ξένων σχεδιαστών έχουν την τιμητική τους.

12. Οπουδήποτε στην Παλιά Πόλη της Ρίγας

Γνωστή ως το «Μαργαριτάρι της Ευρώπης», η Ρίγα διαθέτει ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, με πλακόστρωτους δρόμους όπου κυριαρχούν οι γκαλερί, τα καταστήματα με σουβενίρ αλλά και οι βιοτεχνίες κεχριμπαριού.

13. Getriedegasse, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Η γοητεία της Getreidegasse έγκειται στα επιβλητικά κτήρια που αγκαλιάζουν το ένα το άλλο, στις σφυρήλατες διακοσμήσεις τους αλλά και στις ρομαντικές αυλές τους. Στο Νο9 του δρόμου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ και έζησε μέχρι τα 17 του χρόνια.

14. Οι Lanes, Μπράιτον, Αγγλία

Ιστορική συνοικία με σοκάκια που προσφέρουν ένα εξαιρετικό μείγμα από καταστήματα με αντίκες και κοσμήματα μέχρι σύγχρονες design μπουτίκ.

15. Mittenwald, Βαυαρία, Γερμανία

Εδώ βρίσκεται η «παλιά Γερμανία», καθώς στο δρόμο κυριαρχούν τα παραδοσιακά ζωγραφισμένα κτήρια της Βαυαρίας στο εσωτερικό των οποίων υπάρχει ένα πλήθος ειδών, από κοσμήματα και λευκά είδη μέχρι εξαιρετικά οπτικά και βιβλιοπωλεία.


perierga.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...