Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ένα παραμυθένιο χωριό στην καρδιά του μεγαλύτερου φιόρδ!


Οι Νορβηγοί κάνουν κάθε χρόνο ένα από τα πλέον περιπετειώδη ταξίδια της ζωής τους, διασχίζοντας το περίφημο Sognefjord, το μεγαλύτερο και βαθύτερο φιόρδ της χώρας τους, που εκτείνεται πάνω από 200 χιλιόμετρα στην...
ενδοχώρα μέχρι τα εθνικά πάρκα Jostedalsbreen και Jotunheimen που διακρίνονται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά τους. Άνετα ο επισκέπτης θεωρεί τον τόπο αυτό ως ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου, γεγονός που εντείνει τη δημοφιλία του τόσο εντός όσο και εκτός Νορβηγίας.

Κι αν η διασημότητα του φιόρδ είναι μεγάλη, το αντίθετο συμβαίνει για το μικρό ομώνυμο χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του φιόρδ, αποτελώντας το δίχως άλλο ένα κόσμημα στην καρδιά του μεγαλύτερου παγετώνα της ηπειρωτικής Ευρώπης. Κρυμμένο μέσα στους όγκους των φιόρδ, το Sognefjord αγκαλιάζεται από μια πανέμορφη λίμνη, ενώ το καταπράσινο τοπίο κερδίζει χωρίς δεύτερη σκέψη τις εντυπώσεις.

Πολύχρωμα σπίτια με «φυτρωμένες» οροφές (σήμα-κατατεθέν της περιοχής) ενσωματώνονται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον. Οι κάτοικοι ασχολούνται ως επί το πλείστον με την κτηνοτροφία και την αλιεία, ενώ για τους επισκέπτες η πεζοπορία, το ψάρεμα και η εξερεύνηση των γύρω περιοχών αποτελούν αξέχαστες εμπειρίες.














perierga.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...