Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Οι κάτοικοι… των νεκροταφείων της Μανίλα!

Η Μανίλα είναι μια πολυσύχναστη πόλη με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμυρίων. Κατατάσσεται ως η εντέκατη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο και η πέμπτη μεγαλύτερη αστική περιοχή. Είναι, επίσης, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις....
στον κόσμο με τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων να είναι φτωχοί, καθώς το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, συχνά σε παραγκουπόλεις.


Λόγω της δυσκολίας εύρεσης κατοικίας χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει μια εναλλακτική λύση κάνοντας τα νεκροταφεία σπίτι τους, τα οποία πλέον μεταμορφώνονται σε μια ακμάζουζα πόλη με δρόμους και σοκάκια, παιδικές χαρές, εστιατόρια ακόμα και Internet Cafe!


Οι τάφοι και τα μαυσωλεία έγιναν κρεβάτια, ενώ οι περισσότεροι έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις προσφέροντας υπηρεσίες σε όσους επισκέπτονται τους νεκρούς τους ή για εκείνους που συμμετέχουν σε μια κηδεία. Πολλοί από τους κατοίκους των νεκροταφείων έχουν βρει εργασία μεταφέροντας φέρετρα για 50 πέσος Φιλιππίνων (περίπου 50 σεντ Αμερικής). Τα παιδιά συλλέγουν παλιοσίδερα, πλαστικά και άλλα σκουπίδια τα οποία πουλάνε στη συνέχεια, ενώ ορισμένα συντηρούν ή προσέχουν τους τάφους από ληστές. Εκτιμάται ότι σήμερα περίπου 6.000 άνθρωποι ζουν στα νεκροταφεία της Μανίλας.






 perierga.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...