Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι 15 πιο τρομακτικές γέφυρες στο κόσμο

Πρέπει να το λέει η καρδιά σου για να διασχίσεις μια από αυτές τις γέφυρες. Δείτε ποιες είναι οι 15 πιο τρομακτικές γέφυρες στο κόσμο και προσπαθήστε να τις αποφύγετε...








1. Κρεμαστή γέφυρα Hussaini , Πακιστάν


Η γέφυρα πάνω από την λίμνη Hussaini-Borit θεωρείται ως μια από τις πιο επικίνδυνες γέφυρες στον κόσμο και σίγουρα όχι άδικα. Είναι πολύ παλιά, στενή, κατασκευασμένη από σχοινιά, λείπουν πολλά μέρη της και βρίσκεται πολύ ψηλά πάνω από τη λίμνη.
Δυστυχώς όμως για τους κατοίκους της περιοχής, αυτή η γέφυρα είναι το μοναδικό μέσο επικοινωνίας με τις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν.

2. Γέφυρα Aiguille du Midi, Γαλλία


Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες γέφυρες στον κόσμο και βρίσκεται στην κορυφή του Aiguille du Midi στην οροσειρά Mont Blanc. Κρέμεται σε ύψος 3.840 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι ο ιδανικός προορισμός για αυτούς που λατρεύουν τα ύψη.
Και να ήταν μόνο η γέφυρα.. για να φτάσετε στην γέφυρα θα μπείτε σε τελεφερίκ που ανεβαίνει 9.200 μέτρα μέσα σε 20 λεπτά! Δεν ακούγεται ενδιαφέρον;

3. Chesapeake Bay Bridge, γέφυρα Jr Memorial, Μέριλαντ


Η Chesapeake Bay Bridge (γνωστή και ως Bay Bridge) είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στην αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ. Εκτείνεται στο Chesapeake Bay και συνδέει την ανατολική αγροτική περιοχή Shore με τη μεγαλύτερη δυτική αστική ακτή.
Κατασκευάστηκε το 1952 και με μήκος 6,9 χιλιόμετρα εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη μεταλλική συνεχής γέφυρα του κόσμου. Το 1973 προστέθηκε άλλη μια παράλληλη διαδρομή.

4. Γέφυρα ποταμού Sidu, Κίνα


Η γέφυρα του ποταμού Si Du, γνωστή και ως γέφυρα Siduhe, βρίσκεται σε ένα βαθύ φαράγγι του ποταμού, κοντά στο Yesanguan, στην επαρχία Hubei της Κίνας. Με 496 μέτρα ύψος είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο. Το μήκος της φτάνει τα 900 μέτρα.

5. Γέφυρα Royal Gorge, Κολοράντο


Θα την συναντήσετε στο Canon City, του Colorado. Βρίσκεται 291 μέτρα πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας και κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης γέφυρας στον κόσμο μέχρι το 2003, όταν την ξεπέρασε η γέφυρα που κατασκευάστηκε στον ποταμό Beipanjiang της Κίνας.

6. Puente de Ojuela, Μεξικό


Η μικρή πόλη Ojuela ήταν ένας οικισμός μεταλλωρύχων και βρίσκονταν βορειοδυτικά της πόλης Durango, στο βόρειο Μεξικό.
Σήμερα ο οικισμός πλέον είναι μια πόλη φάντασμα. Το μόνο που έχει απομείνει είναι η κρεμαστή γέφυρα. Η αρχική γέφυρα σχεδιάστηκε από τους αδελφούς Roebling, οι οποίοι σχεδίασαν και την περίφημη γέφυρα του Μπρούκλιν.

7. Γέφυρα U Pain, Μιανμάρ


Χωρίς κιγκλιδώματα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περνάτε αυτή τη γέφυρα, ειδικά την εποχή της ξηρασίας, όπου δεν υπάρχει λίμνη για να μετριάσει την δύναμη της πτώσης.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 200 περίπου χρόνια, έχει μήκος 3 περίπου μίλια και στηρίζεται σε 1.000 περίπου ξύλινους στύλους οι οποίοι έχουν περίπου 3 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.

8. Γέφυρες Iya Vine Valley, Ιαπωνία


Στο Σικόκου, στο μικρότερο από τα τέσσερα κύρια νησιά της Ιαπωνίας, βρίσκονται τρεις γέφυρες κατασκευασμένες από κληματαριές, σανίδες και σύρμα. Από μακρυά ακούγεται πολύ όμορφη ιδέα. Όταν την διασχίσετε όμως και βρεθείτε 14 μέτρα πάνω από τον ποταμό Iya-gawa, μάλλον θα αλλάξετε άποψη.

9. Γέφυρα Cikurutug, Ινδονησία


Οι περισσότερες από τις τρεις ώρες ταξίδι με το τρένο Argo Gede,  είναι γεμάτες με υπέροχη θέα, καταπράσινα βουνά και όμορφες κοιλάδες. Η διαδρομή όμως μετατρέπεται από γραφική σε τρομακτική όταν φτάσετε στη γέφυρα Cikurutug, την γέφυρα που δεν κατάφερε να συγκρατήσει το τρένο στην θέση του πριν από 11 χρόνια.
Το τρένο γλίστρησε, κανείς όμως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Οι αρχές από τότε έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ασφάλειας των επιβατών.

10. Γέφυρα από σκοινί Carrick-a-Rede, Βόρεια Ιρλανδία


Το πρώτο που θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την γέφυρα είναι ότι κανείς δεν έχει πέσει ποτέ από αυτή. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που πέρασαν απέναντι την γέφυρα αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το κουράγιο να γυρίσουν πίσω, και επέστρεψαν με βάρκα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε από ψαράδες που έφτασαν στο νησί για να ψαρέψουν σολομούς.

11. Κρεμαστή γέφυρα Capilano, Καναδάς


Η γέφυρα Capilano (Capilano Bridge) είναι μια κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του ποταμού Capilano, και βρίσκεται στο Βόρειο Βανκούβερ του Καναδά.
Έχει μήκος 136 μέτρα και ύψος 70 μέτρα πάνω από το ποτάμι. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά: είναι αρκετά μεγάλη ώστε να φιλοξενήσει δύο 747 αεροπλάνα σε μήκος και αρκετά ψηλή για να φτάνει έως το ύψος των ματιών του Statue of Liberty (Άγαλμα της Ελευθερίας).
Όσο για το βάρος. Αντέχει! Μπορεί να σηκώσει χωρίς πρόβλημα 96 ελέφαντες!

12. Κρεμαστή γέφυρα Trift, Ελβετία


Όταν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη έκανε την εμφάνιση του, οι παγετώνες  άρχισαν να λιώνουν, κάποιοι από αυτούς αρκετά πιο γρήγορα από τους άλλους. Ένας από αυτούς, ο παγετώνας Trift έγινε η αιτία να κατασκευαστεί η μεγαλύτερη αλλά και η ψηλότερη γέφυρα πεζών στις Άλπεις…
Λίγα χρόνια πριν την κατασκευή της γέφυρας, η πρόσβαση προς τη καλύβα Trift της Ελβετικής Λέσχης Άλπεων μπορούσε να επιτευχθεί με τα πόδια μέσω του παγετώνα. Όταν όμως ο παγετώνας άρχισε να λιώνει σχηματίζοντας την λίμνη Triftsee αυτού του είδους η πρόσβαση δεν ήταν πλέον δυνατή.
Το 2004 αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί μια γέφυρα για να μπορούν να μετακινούνται οι επισκέπτες. Η γέφυρα που δημιουργήθηκε κατέληξε να είναι από μόνη της ένα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Πως να μην είναι άλλωστε όταν διασχίζοντας την βρίσκεσαι 100 μέτρα ψηλά από το έδαφος και για να περάσεις απέναντι θα πρέπει να διανύσεις απόσταση 170 μέτρων!

13. Canopy Walk, Γκάνα


Το Skywalk Canopy είναι ένα μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί.. πάνω στα δέντρα. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Mulu, στο Βόρνεο και είναι, με μήκος που φτάνει τα  480 μέτρα και με ύψος σε κάποια σημεία τα 25 μέτρα, το μεγαλύτερο μονοπάτι πάνω στα δέντρα σε όλο τον κόσμο.
Το Skywalk ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή η οποία διακόπτεται κάθε 15 δέντρα από ένα ξεχωριστό πύργο εξόδου. Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες σε κάθε ένα από τα 15 δέντρα για τους επισκέπτες που επιθυμούν να σταματήσουν και να θαυμάσουν το καταπράσινο περιβάλλον.

14. Γέφυρα Mackinac, Μίσιγκαν


Κάποιοι οδηγοί την φοβούνται τόσο που φροντίζουν να παίρνουν άλλο δρόμο, μεγαλύτερο για την δουλειά τους. Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ο άνεμος, ο οποία συχνά ξεπερνά τα 30 μίλια την ώρα πάνω στη γέφυρα. Η γέφυρα έχει μήκος 5 μίλια και βρίσκεται περίπου 60 μέτρα πάνω από το νερό.

15. Γέφυρα Millau, Γαλλία


Η γέφυρα Millau βρίσκεται στη νότια Γαλλία, πάνω από τον ποταμό Tarn και με ύψος που ξεπερνά τα 300 μέτρα θεωρείται η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο. Ειδικά σε ένα σημείο της το ύψος φτάνει τα  343 μ. ύψος που  είναι ψηλότερο ακόμη και από τον πύργο του Άιφελ!
Η γέφυρα άνοιξε για τα αυτοκίνητα στις 16 Δεκεμβρίου του 2004.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...