Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

New Century Global Center, το μεγαλύτερο κτίριο στο κόσμο!

Κάθε φορά που μιλάμε για τα μεγαλύτερα, τα ψηλότερα και τα γρηγορότερα στον κόσμο συναντάμε μπροστά μας τη Κίνα.


Η Κίνα η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στο έδαφος της βρίσκονται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, το μεγαλύτερο μουσείο, το ψηλότερο άγαλμα, το υψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης και την ψηλότερη γέφυρα, από αυτή την εβδομάδα διαθέτει και το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου!

Το New Century Global Center, που άνοιξε τις πύλες του στο Chendgu, έχει 4 φορές το μέγεθος του Βατικανού! Είναι δε τόσο μεγάλο ώστε να έχει και το δικό του τεχνητό ήλιο.


Συνολικά το κτίριο έχει 500 μέτρα μάκρος, 400 μέτρα πλάτος και 100 μέτρα ύψος! Είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει 3 πεντάγωνα ή 20 κτίρια στο μέγεθος της Όπερας του Σίδνεϊ. Το συνολικό εμβαδόν του, που αγγίζει τα 1.760.000 τετραγωνικά μέτρα, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη συνολική επιφάνεια του κρατιδίου του Μονακό.


Το κολοσσιαίο οικοδόμημα, το οποίο άνοιξε στις 28 Ιουνίου, είναι σαν μια κλειστή πόλη. Στεγάζει επιχειρήσεις, γραφεία, εμπορικά κέντρα, θέατρα, δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, παγοδρόμιο, ακόμη και ένα πάρκο νερού που ονομάζεται Paradise Island με μια «εσωτερική παραλία.





dinfo.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...