Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε

Ακόμη και αν νομίζετε ότι ξέρετε πολλά, υπάρχουν σίγουρα αρκετά ενδιαφέροντα γεγονότα που δεν γνωρίζετε, για χώρες και περιοχές του κόσμου που μπορεί να βρίσκονται κοντά σας, είτε πολύ μακριά. ..

Η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τον πραγματικό ταξιδιώτη να ξεχωρίζει και αυτή έγκειται στο πόσες πληροφορίες αυτός γνωρίζει για διάφορες περιοχές του κόσμου, είτε είναι κοσμοπολίτικες και πολυσύχναστες, είτε εξωτικές και απομακρυσμένες.

Ακόμη και αν νομίζετε ότι ξέρετε πολλά, υπάρχουν σίγουρα αρκετά γεγονότα που δεν γνωρίζετε, για χώρες και περιοχές του κόσμου που μπορεί να βρίσκονται κοντά σας, είτε πολύ μακριά.

Δείτε λοιπόν κάποια από αυτά και εκτιμήστε τα με βάση τις τουριστικές σας προτιμήσεις.

- Το μικρότερο σπίτι στο Παρίσι βρίσκεται στο Quai Voltaire και έχει μόλις ένα μέτρο πλάτος.

- Όταν οι ιθαγενείς του Μπουρούντι στην Αφρική βρίσκονται με τους συγγενείς τους, πίνουν Impeke, ένα είδος μπύρας από ένα μεγάλο δοχείο με καλαμάκια. Ο λόγος που το κάνουν είναι ότι μέσω αυτών συμβολίζουν την ενότητα.

- Η πόλη Polokwane στη Νότια Αφρική, είναι η περιοχή με το ανάποδο δέντρο γνωστό ως Baobab, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δέντρο στην Αφρική.

- Οι Χιλιανοί χρησιμοποιούν πολύ αργκό στην καθημερινότητά τους. Μια φράση που συνηθίζουν να λένε είναι το «Chao pescado» (κατά λέξη «γεια σου ψάρι») που σημαίνει απλά αντίο ή τα λέμε αργότερα.

- Ο αισθησιακός χορός sega είναι πολύ δημοφιλής στον Μαυρίκιο. Ο θρύλος λέει ότι μετά από μια δύσκολη μέρα στα χωράφια οι σκλάβοι άφηναν τα μαλλιά τους κάτω τη νύχτα και άρχιζαν να χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής για να χαλαρώσουν. Σήμερα ο χορός αυτός συνηθίζεται σε γάμους και σε άλλες χαρούμενες περιστάσεις στον Μαυρίκιο.

- Η Βενετία δε διαθέτει αποχετευτικό σύστημα. Όλα τα απόβλητα ρέουν στα κανάλια και ξεπλένονται στον ωκεανό με την παλίρροια.

- Η παχυσαρκία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο σύμπλεγμα νησιών Τόνγκα, στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με ρεκόρ 90% παχύσαρκων. Με την αγάπη τους για το φαγητό, το να είσαι παχύσαρκος στην Τόνγκα δεν θεωρείται περίεργο.

- Το Interlaken στην Ελβετία έχει πληθυσμό 5.700 ατόμων, εκ των οποίων το 25% είναι αλλοδαποί.

- Πιστεύεται ότι το νόμισμα της Κροατίας, το κροατικό Κούνα πήρε το όνομά του από ένα μικρό τρωκτικό που στα αγγλικά λέγεται Marten και το οποίο είναι ένα θηλαστικό που ζει στα δάση και η γούνα του ήταν τόσο περιζήτητη το Μεσαίωνα, που χρησιμοποιούνταν και ως μορφή πληρωμής.

- Στη Μαδαγασκάρη της Αφρικής θα συναντήσετε χαμαιλέοντες κάθε μεγέθους, αφού στο νησί βρίσκεται σχεδόν το μισό των ειδών χαμαιλέοντα όλου του πλανήτη.

- Το Limerick της Ιρλανδίας είναι γνωστό ως η πόλη των μαχαιρωμάτων, αφού όλοι οι εγκληματίες φέρουν μαχαίρια επειδή τα όπλα δεν είναι εύκολα διαθέσιμα.

- Στο Αζερμπαϊτζάν το πιο δημοφιλές ποτό είναι το τσάι, με τα chaikhanas να είναι ένα σταθερά δημοφιλές σημείο συνάντησης.

- Η Νήσος Cheju στη Νότια Κορέα, γνωστή και ως το νησί των Θεών, είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για το μήνα του μέλιτος των Κορεατών και των Ιαπώνων. Πολύ συχνά θα συναντήσετε εκεί ζευγάρια με πανομοιότυπες μπλούζες.

- Το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής είναι το όνειρο κάθε χρυσοθήρα. Στην περιοχή βρίσκεται το 40% του χρυσού του πλανήτη και αυτός είναι και ο λόγος που έχει το παρατσούκλι «Egoli», δηλαδή τόπος του χρυσού.

- Το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη περιλαμβάνει την καλύτερη γκαλερί παγκόσμιας τέχνης της Ρωσίας. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1764 όταν η Μεγάλη Αικατερίνη αγόρασε μια συλλογή από 255 έργα ζωγραφικής και σήμερα στεγάζει πάνω από 2.7 εκατομμύρια εκθέματα.

- Το γνωρίζατε ότι το Σικάγο διαθέτει το μοναδικό ποτάμι που ρέει προς τα πίσω; Η ροή του αντιστράφηκε από τους μηχανικούς πριν από περίπου εκατό χρόνια για λόγους υγιεινής.

- Απολαύστε τα τάπας όταν βρίσκεστε στην Ισπανία. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, τα τάπας δεν είναι είδος φαγητού αλλά ένας τρόπος να τρώτε το φαγητό. Τάπα σημαίνει στην πραγματικότητα το φύλλο το οποίο συνήθως ήταν μια φέτα τυρί ή ζαμπόν που τοποθετούνταν πάνω από ένα ποτό, μάλλον για να… κρατήσει τις μύγες μακριά.

- Η Τζαμάικα ήταν η πρώτη χώρα στη Δυτική Περιφέρεια που κατασκεύασε σιδηροδρομικό σύστημα, ακόμη και πριν τις ΗΠΑ!

- Όταν είστε στις Βρυξέλλες, η αρωματική μυρωδιά από τις φρεσκοψημένες βάφλες υπάρχει διαρκώς στον αέρα. Άλλωστε είναι το μέρος όπου δημιουργήθηκε η παγκοσμίως διάσημη βελγική βάφλα.

- Η Σκωτία είναι γνωστή για το ουίσκι της, κοινώς το Scotch. Στη Βρετανία όταν κάποιος παραγγέλνει ουίσκι, τότε αυτό σημαίνει Scotch αν δεν το συγκεκριμενοποιήσει. Το Scotch μπορεί να ταξινομηθεί σε δύο κατηγορίες: single malt και αναμειγμένο.

- Με σχεδόν 3 εκατομμύρια λίμνες, ο Καναδάς είναι φημισμένος ως η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό λιμνών στον κόσμο.

- Λόγω του ρεύματος Humboldt, η Λίμα του Περού είναι καλυμμένη από ομίχλη επτά μήνες το χρόνο. Οι βροχές είναι ελάχιστες αν και ο ουρανός είναι σχεδόν πάντα συννεφιασμένος.

- Το παλαιότερο πανεπιστήμιο στη Βρετανία δεν είναι αυτό του Cambridge, αλλά της Οξφόρδης. Ιδρύθηκε το 1209 και αποτελείται από 31 ανεξάρτητα κολέγια.

- Η Πόλη του Μεξικού βυθίζεται κατά μέσο όρο 10 εκατοστά το χρόνο, 10 φορές δηλαδή πιο γρήγορα από τη Βενετία.

- Κάθε μέρα περίπου 3 χιλιάδες ευρώ ρίχνονται στο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και συγκεντρώνονται το βράδυ για να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

- Η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο βάφεται συνεχώς και είναι τόσο μεγάλη που μέχρι οι μπογιατζήδες να φτάσουν από το ένα άκρο στο άλλο, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή!

- Το Μπελίζ έχει 43 αεροδρόμια, 5 πλακόστρωτα και 38 μη ασφαλτοστρωμένα, τα οποία είναι πολλά για μια τόσο μικρή χώρα.

- Το Sharm El Sheikh είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Αιγύπτου. Περίπου το 86% των κατοικιών είναι ξενοδοχεία και μόνο το 3% στεγάζει τον αρχικό πληθυσμό των Βεδουίνων της περιοχής.

- Στη Μόσχα 7 κτήρια είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους. Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία, δύο διοικητικά κτήρια, δύο πολυκατοικίες και το Κρατικό Πανεπιστήμιο.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...