Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η παραγωγή της γνήσιας ελβετικής γραβιέρας μέσα από φωτογραφίες

Από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η πέμπτη γενιά της οικογένειας Murith στο Gruyeres της δυτικής Ελβετίας, παράγει το χαρακτηριστικό της τυρί Gruyere...
βουνίσιας βοσκής, μια μορφή της αγαπημένης στην Ελλάδα γραβιέρας. Κάθε κεφάλι τυριού ζυγίζει μεταξύ 25 και 40 κιλών, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να ωριμάσει.


Σύμφωνα με το TheAtlantic.com, η οικογένεια παράγει 200 κεφάλια τυριού κάθε χρόνο για να διαθέσει στην τοπική αγορά, χρησιμοποιώντας μη παστεριωμένο γάλα από τις αγελάδες τους. Ο φωτογράφος του Reuters Denis Balibouse πέρασε την πρόσφατη περίοδο βόσκησης και παραγωγής με την οικογένεια, καταγράφοντας τις μέρες και νύχτες στα ορεινά βοσκοτόπια των ελβετικών Άλπεων.


























 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...